„Cyklistický závod jsem jela naposledy někdy před olympiádou v Riu, což je už pár let," zavzpomínala 33letá sportovkyně. „Už několikrát jsem se chtěla závodů zúčastnit, ale bohužel se nám to vždycky krylo s nějakým soustředěním. Teď to konečně vyšlo, protože jsem zjistila, že se Drásal jede den před začátkem našeho soustředění na Slovensku, takže to mám po cestě,“ přiznala.

Moc dobře ví, jak těžký podnik jej v Holešově a okolí čeká.

„Hlavně chci dojet. Přece jen mě čeká 117 kilometrů, převýšení téměř čtyři tisíce metrů. Abych pravdu řekla, tak takovou vzdálenost jsem na kole nikdy nejela. Z Livigna mám nastoupáno 3700 metrů asi pět let zpátky, takže Drásal bude asi docela drsný. Drásal je jeden z nejtěžších závodů, trať má velmi těžký profil, takže jsem hodně zvědavá, jak to bude vypadat,“ dodala Sáblíková.

Bikemaraton Drásal. Ilustrační foto
Bikemaraton Drásal se jede a láká na hvězdy. Odstartuje i olympijský vítěz?

Trojnásobná olympijská vítězka očekává, že v sedle stráví mezi šesti až sedmi hodinami.

„Nesmím to úplně přepálit, bude to úplně něco jiného než jet etapák na silnici, který máte za tři hodiny za sebou. Tam vám stačí dva bidony, gel a tyčinka. Tohle bude o něčem jiném. I proto už jsem se dívala na profil trati, hned po startu je tam docela velký kopec, takže to od začátku bude těžké. Koukala jsem se i na občerstvovací stanice, kde přesně jsou, abych si rozvrhla, co si kde dám, ať pak neztrácím čas,“ prozradila svou strategii několikanásobná česká cyklistická šampionka.

V Hostýnských vrších ji přitom budě dělat společnost i další rychlobruslaři v čele s Nikolou Zdráhalovou.

„Plán je takový, že bychom chtěli jet minimálně půlku spolu, pak se uvidí, kdo na tom jak bude. Pokud někdo tak dobře, že by ho ostatní brzdili, tak nemá cenu čekat. Kdo bude chtít, může odjet. Základ je ale nepřepísknout začátek,. Každopádně chci nastavit rozumné tempo, abych věděla, že až přijedu do cíle, tak se budu moct smát. Ne skučet, že mě všechno bolí," dodala s úsměvem Sáblíková.