Na festivalech si každý na vlastní kůži může vyzkoušet nejrůznější zimní sporty a současně sledovat na obřích obrazovkách naše sportovce bojující o medaile. Akce nabízí bruslařský okruh, dráhu pro curling či plochu pro lední hokej. Na umělém sněhu si pak lze vyzkoušet i běžky. 

Kouč Josef Jandač na tréninku hokejové reprezentace.
Příprava začala. Hokejisté se scházejí před olympiádou

Na velkolepé společenské akci nechybí ani Deník, mediální partner akce. Pro návštěvníky festivalu jsme připravili několik překvapení. Tím hlavním je speciální novinářská zóna. Co nabízí?

„Redaktoři Deníku přímo na místě každý den dělají noviny, píší reportáže z dění na Olympijském festivalu, pořizují rozhovory se známými sportovci, ale i s běžnými návštěvníky akce, pro které navíc denně vydáváme speciální festivalovou přílohu,“ přibližuje ředitel redakcí Deníku Roman Gallo.

Lidé si současně mohou odnést unikátní památku z našeho fotokoutku: vlastní titulní stranu, na níž je jejich fotografie. Fotit se mohou jednotlivci i celé skupiny. „Pěkná vzpomínka to je třeba pro rodiny s dětmi,“ dodává Gallo.

Rychlobruslařka Martina Sáblíková.
Martina Sáblíková před olympiádou: Letos jedu na hry z jiné pozice

Kromě toho zóna Deníku nabízí i další program a soutěže. „Návštěvníci akce se u nás mohou zahřát dobrou kávou nebo si zasoutěžit na biatlonovém trenažéru Kondice,“ říká Jana Švecová, ředitelka eventového oddělení Deníku. „O víkendech rovněž uspořádáme soutěž Najděte eskymačku Deníku. Kdo ji na festivalu objeví a vyfotí se s ní, může vyhrát vstupenky na skvělé koncerty, letní festivaly nebo do divadel,“ podotýká Švecová.

Hostesky návštěvníkům zároveň nabízí nepostradatelného průvodce zimní olympiádou 2018 – časopis TV Star, kde čtenáři najdou dvě volné vstupenky na Olympijský festival jak do Brna, tak i Ostravy.