„Těší nás, že si duatlon získal dobrou pověst nejen u hobby sportovců, ale i závodníků. Na start se postaví například olympionik Jan Čelůstka, účastníci mohou poměřit síly i s dalšími zkušenými triatlety a cyklisty Lukášem Kočařem, Janem Kvášem či obhájcem loňského zlata Filipem Lužným, dorazí také skvělý běžec Tomáš Lichý nebo loňský absolutní vítěz celé Valachy tour Martin Holiš. Startovní listina je stále ještě otevřená, zájemci se mohou registrovat i na místě,“ uvedl hlavní organizátor Bohuslav Komín.

Účastníky letos čeká oproti minulým pěti ročníkům pozměněná trať s jednodušší trasou horského kola a mírně prodlouženou běžeckou částí. Zatímco dosud byla trasa duatlonu sestavena jako kombinace 3 km běhu - 15 km kolo - 1,5 km běhu, letos nově bude závěrečný běh dlouhý 3 km. „Chceme tak narovnat sportovní náročnost cyklistické a běžecké části. Podle ohlasů bylo kolo obtížnější než běh, nyní se tento rozdíl srovná. Závod tak jistě získá na atraktivitě a přinese rovné šance jak specialistům na kolo, tak těm, kteří víc vynikají v běhu,“ věří prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Zábavná neděle s golfem
Sedm tipů na jarní akce ve Velkých Karlovicích

Před hlavním závodem, který odstartuje ve 13 hodin, si mohou tradičně zazávodit děti. Pro ně budou připraveny kratší trasy v sedmi věkových kategoriích. Malí sportovci do 4 let mohou cyklistickou část absolvovat i na odrážedle. Pro všechny děti je v cíli připravena perníková medaile, pro ty nejúspěšnější také ceny na stupních vítězů.

Dospělí závodníci si mezi sebe rozdělí finanční odměnu v celkové výši 15 tisíc korun.

Připraven bude i doprovodný program s testováním kol Specialized a běžecké obuvi Inov8. Děti se mohou po závodu zabavit v blízkém dětském parku Razulák, který již po zimní přestávce zahájil sezónu.

Více informací: www.valachytour.cz