Druhé místo vybojoval se třináctisekundovou ztrátou fryštácký člen týmu Ekodrill Zlín Radoslav Šíbl, bronzovou příčku obsadil časem 34:51 Milan Merva (Author Tufo Trilife Zlín). Na Hané se letos v hodně nabité konkunci 108 mužů prosadil také další běžec z našeho regionu Tomáš Kučera z Cyklosportu Chropyně, jenž bral za čas 35:03 čtvrtou příčku. Pátý skončil Aleš Dedek (Zapro AD Team, 35:22).

,,Až do obrátky v Kvasicích běželi všichni favorité na čele pohromadě. Ani já jsem nechtěl jít v silném protivětru dopředu. Po pěti kilometrech už jsme ale zůstali vpředu pouze se Šíblem. Poté jsem zvolil vyčkávací taktiku a v posledním kilometru jsem nastoupil. Nakonec bylo moje vítězství pohodovější, než jsem předpokládal. Minulý týden ve zlínském Štěpánském běhu jsem musel víc máknout," pochvaloval si sportovní pohodu na Hané Tomáš Steiner.

,,Chtěl jsem po obrátce zrychlit, ovšem na Tomášovo tempo to nestačilo," uznal druhý v pořadí Radosalv Šíbl. Víc spokojený byl naopak třetí Milan Merva. ,,Mám aktuálně nového trenéra a to se muselo v Kroměříži projevit. Po čtvrtých místech v minulých závodech jsem konečně dosáhl na medailové pozice," usmíval se při vyhlašování výsledků Merva.

V Kroměříži se představily také ženy. Těch se u Bagráku sešlo pětadvacet a mezi nimi dominovala časem 43:28 také nositelka barev AK Drnovice Zuzana Svobodová. Druhá doběhla domácí Veronika Brázdová (45:53), bronzová skončila veteránka Marie Hynštová z AK Drnovice (46:06). Z atletek z našeho kraje získala ještě za čas 49:53 Kateřina Nábělková z Cyklosportu Chropyně šesté místo a Žaneta Bajerová (Titan SC Zlín, 50:01) doběhla sedmá.

„Se svým vystoupením nejsem moc spokojená. Ovšem v dané konkurenci jsem se nepřinutila k lepšímu výkonu, takže jsem závod spíš jen tréninkově odklusala," prozradila překvapivě v cíli nejlepší žena v Kroměříži Zuzana Svobodová. ,,V závěru jsem se dost trápila, a proto jsem ráda, že se mi podařilo odrazit atak třetí v pořadí Hynštové," oddechla si nejúspěšnější regionální žena v letošním Čertovském běhu Veronika Brázdová. 

LUBOMÍR HOTAŘ