Titul získal výkonem 194 495 metrů Tomáš Ulma z Prahy. Bronzovou pozici obsadil Tomáš Kalivoda (Mariánské Lázně), který uběhl 164 200 metrů.

Budík si dal těsně před startem závodu pařížský dort a potom už jenom den a noc kroužil na okruhu Štruncových sadů.

„Začal jsem volněji, ovšem po devíti hodinách jsem prožíval menší krizi. Ta po dvou hodinách pominula a zbytek závodu už se mi podařilo doběhnout v rovnoměrném tempu. Podnik jsem zdárně dokončil i přes patálie s novými maratonkami, ve kterých mě občas tlačily vložky do bot," uvedl v cíli spokojený atlet z Míškovic, pro něhož to byl premiérový start v kariéře v běhu na 24 hodin.

A jak velký sportovní úspěch míškovický reprezentant slavil? „Po návratu domů jsem si dal po dobré večeři v naší hospůdce Na kovárně pět piv," prozradil Karel Budík, jenž doposud uběhl jen tři závody v běhu na 100 kilometrů, jeden podnik v běhu na 100 mil a 178 maratonů.

V Plzni se hodnotil také šampionát v běhu na 12 hodin. Martin Both (Autor Tufo Trilife Zlín) bral za 118 kilometrů rovněž druhou příčku. Budík za tuto dobu uběhl 100 kilometrů a 630 metrů a byl klasifikovaný jako šestý.

LUBOMÍR HOTAŘ