Od deváté hodiny ranní zasahovali nejprve profesionální hasiči u dopravní nehody nedaleko Lutopecen.

„V 08.47 hodin vyjela jednotka ze stanice Kroměříž na místo nehody osobního auta na komunikaci mezi obcemi Lutopecny a Zlobice. Vzhledem ke stavu vozovky, která byla namrzlá a místy s rozježděnou vrstvou sněhu, musel zvýšené obezřetnosti dbát i řidič zásahového vozidla," podotkl krajský mluvčí hasičů Libor Netopil.

Škoda Fabia při havárii vyjela mimo cestu a skončila převrácená v příkopu.

„Při nehodě byla zraněna jedna osoba, která byla v době příjezdu hasičů v péči posádky zdravotnické záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody a převrácené vozidlo proti požáru a úniku kapalin, později pomohli s naložením vraku na odtahovou službu," dodal mluvčí.

Další výjezd si ale pro změnu hasiči z Otrokovic připsali před jedenáctou hodinou v Kvasicích.

„V době příjezdu hasičů byla řidička mimo havarované auto, při nehodě utrpěla menší zranění na hlavě, které jí ošetřil jeden z hasičů," řekl mluvčí záchranářů.

Do příjezdu zdravotnické služby pak hasiči poskytli ženě azyl v kabině svého auta, současně s ošetřením zraněné zajistili také havarovanou škodovku, která skončila na střeše pod úrovní silnice v blízkosti jednoho ze vzrostlých stromů v místním parku.

„Vzhledem k tomu, že na místě nehrozilo žádné další nebezpečí, předal velitel zásahu místo policistům a jednotka se vrátila na svou stanici," uzavřel Libor Netopil.