V sobotu v sedm hodin večer nejprve vyjížděli policisté k nehodě, ke které došlo v Holešově. „Osmadvacetiletý muž tam za volant Škody Octavia při průjezdu zatáčky v ulici Bezručova nezvládl řízení a najel mimo vozovku, dostal smyk, přejel do protisměru a následně vlevo mimo silnici, kde narazil do betonové kanalizační propusti a dvou svislých dopravních značek,“ popsala kroměřížská policejní preventistka Barbora Balášová.

Policisté z Holešova provedli po nehodě u řidiče dechovou zkoušku a přístroj naměřil 2,13 promile. „Mladík měl navíc pozitivní i test na drogy, ten odhalil užití cannabisu. Na poškozených značkách a kanalizační propusti vznikla škoda za deset tisíc, na vozidle pak za čtyřicet tisíc korun,“ shrnula mluvčí.

Uhynulé ryby v rybníku v Břestu
V rybníce v Břestu uhynuly ryby

V neděli krátce po šesté večer pak museli policisté řešit pro změnu nehodu motorkáře mezi Šelešovicemi a Jarohněvicemi. „Podle dosavadních informací předjížděl pětačtyřicetiletý řidič motocyklu Honda v zatáčce před ním jedoucí vozidla, při tom nepřizpůsobil rychlost jízdy a s motorkou vyjel vlevo mimo silnici, kde narazil do břehu a betonové propusti,“ vysvětlila Barbora Balášová.
Zatímco motorka zůstala ležet na pravém boku, řidič vyletěl do kukuřičného pole. „Policisté u něj provedli dechovou zkoušku, tentokrát s negativním výsledkem. Na motorce ale vznikla škoda za osmdesát tisíc a na betonové propusti za další tři tisícovky," dodala policejní preventistka s tím, že řidič naštěstí z nehody vyvázl jen s lehkým zraněním.

Benefiční turnaj Kola pro Afriku na kroměřížských beachvolejbalových kurtech na Bajdě
Beachvolejbal na Bajdě přispěl na kola pro africké děti