„Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Mozkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcemi Počenice a Morkovice došlo k dopravní nehodě dvou osobních aut značky Ford Focus a Peugeot 206,“ informoval mluvčí krajských hasičů Ivo Mitáček.

Dodal, že po vzájemné kolizi se oba vozy dostaly mimo vozovku, kde ford narazil čelně do stromu a peugeot se převrátil v příkopu na střechu. „Řidič prvního vozu utrpěl zlomeninu levé nohy a řidička druhého auta byla pořezaná na ruce od střepů,“ podotkl mluvčí.
Právě hasiči byli na místě ze záchranářů jako první. „Zraněný řidič byl stále ve vozidle. Hasiči ho ven dostali bez pomoci speciálního vyprošťovacího zařízení. Po vytažení mu byla poskytnuta nezbytná péče a po příjezdu přivolané posádky zdravotnické záchranné služby byl předán lékaři.

Po dalším nutném ošetření a fixaci byl pacient odvezen do nemocnice, stejně tak i zraněná řidička,“ řekl Mitáček.
Hasiči zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo bylo předáno policii k dalšímu šetření, po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla doprava svedena do jednoho jízdního proudu a byla řízena kyvadlově hlídkou policie.