Na místě musel zasahovat i vrtulník záchranářů, který přistál na nedalekém Velkém náměstí, zdravotníci jím zraněného chlapečka transportovali do dětské fakultní nemocnice v brněnských Černých Polích s podezřením na vážné zranění hlavy: v ohrožení života by ale podle dostupných informací naštěstí být neměl. 

Oproti původním domněnkám chlapec před srážkou nejel na kole, ale vběhl řidiči pod kola. Deníku to potvrdila očitá svědkyně nešťastné události. "Chlapeček byl se starší sestrou na koupališti, odcházeli jsme odtud zároveň s nimi.

Přešla s kolem silnici a malý se mezitím na druhé straně zamotal mezi zaparkovaná auta. Volala na něho, aby počkal, a šla pro něj, ale mezitím už jelo auto a bylo to," líčí žena z Kroměříže. 

Je přesvědčena, že řidič na neštěstí vinu nenesl a šlo o nešťastnou náhodu.

"Nejel ani nijak rychle, opravdu za to nemohl. Chlapec měl naštěstí aspoň helmu, ale zpočátku byl v bezvědomí, později se probral a plakal, tak snad to bylo dobré znamení," věří.

Pátrání po nebezpečných pachatelích, kteří měli v pondělí přepadnout vůz pošty v Hornom Srnie na Slovensku
Poštovní lupiči z Horného Srnie, kteří se ukrývali i na Zlínsku jsou dopadeni

Nehodu má ale prý stále před očima.

"Bylo to hrozné, strašný pocit bezmoci a ještě k tomu jsem měla vedle sebe vlastní děti, už bych to nikdy nechtěla zažít," přiznala žena.

Podle mluvčího krajské záchranné služby Petra Olšana chlapec nebyl v ohrožení života, ale zdravotníci měli podezření na vážné poranění hlavy. "Byl proto transportován do brněnské dětské nemocnice," dodal Petr Olšan.

Samotná nemocnice ve čtvrtek zatím bližší infomace o chlapcově zdravotním stavu s ohledem na jeho věk podle mluvčího nemocnice Pavla Žáry upřesnit nemohla. 

Kvůli vyšetřování středeční nehody museli policisté večer uzavřít na několik desítek minut ulice Malý Val a Na Kopečku, oficiálně příčiny střetu stále šetří.

"Sedmatřicetiletý řidič auta značky Opel Vivaro jel ve směru k ulici Třebízského. Znenadání mu do jízdní dráhy vběhl čtyřletý hoch, který proběhl mezerou mezi podélně zaparkovanými vozidly. Řidič už nestačil střetu zabránit, požití alkoholu jsme u něj vyloučili provedením dechové zkoušky," konstatovala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. (hed)

Nehoda mezi mezi Ludslavicemi a Kurovicemi
BMW šlo u Kurovic přes střechu, dva lidé skončili v nemocnici