„Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Holešov. Podle prvotních informací oznamovatele byl řidič ve voze zaklíněn, což se naštěstí nepotvrdilo," poznamenal za krajské hasiče Pavel Řezníček.

Muž podle něj na silnici III. třídy s vozem Volkswagen Passat sjel mimo silnici, narazil do stromu a převrátil se na střechu. „V době příjezdu jednotky na místo havárie byl už zraněný mimo auto a prvotní ošetření mu poskytnul příslušník hasičského sboru, který projížděl náhodou kolem," poznamenal mluvčí hasičů.

Zraněný řidič byl po prvotním ošetření odvezen zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice, na místo se dostavila také jeho příbuzná, které musel jeden z příslušníků zasahující jednotky poskytnout posttraumatic­kou péči.

„Záchranáři zajistili místo nehody, odpojili akumulátor a zabezpečili vůz proti možnému vzniku požáru. Po zadokumentování nehody policií provedli naložení vraku na odtahovou službu a uklidili komunikaci od úlomků a rozbitého skla," uzavřel Pavel Řezníček. (hed)