K nehodě došlo krátce po jedné hodině odpolední.

„Čtyřiatřicetiletý řidič vozidla Ford Focus, který jel od Uherského Brodu, prozatím z přesně nezjištěných příčin přejel v táhlé pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se střetl s řidičem vozidla značky Toyota. Po nárazu byl Ford odmrštěn na Peugeot, který jel za Toyotou,“ popsala policejní mluvčí Milena Šabatová.

Řidič Toyoty utrpěl velmi vážná poranění.

„Přivolaní záchranáři s asistencí hasičů prováděli u muže resuscitaci. I přes veškerou snahu zasahujících muž vážným zraněním na místě podlehl,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková s tím, že řidiči zbylých dvou aut byli se zraněními převezeni do nemocnice.

„Hasiči provedli stabilizaci vozidla Toyota proti pohybu. U všech automobilů provedli protipožární opatření a odpojili autobaterie. Po střetu aut došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zasypali sorbentem,“ přiblížila Javoříková.

Po střetu dvou aut u benzinové pumpy v Ostrožské Nové Vsi skončilo auto na boku.
Srážka v Ostrožské Nové Vsi: auto na boku a dva zranění v nemocnici

Dodala, že jakmile to okolnosti dovolily, pomohli hasiči s naložením aut na odtahový vůz a poté uklidili vozovku. Silnice byla na několik hodin uzavřena.

„Policejní hlídky odkláněly dopravu na objízdné trasy,“ uvedla Šabatová s tím, že dopravní nehodu šetří uherskohradišťští kriminalisté společně s dopravními policisty.