„Zdravotní záchranáři zasahovali u nehody, která skončila tragicky pro muže a ženu, oba podlehli svým zraněním. U ženy ještě probíhala resuscitace, ale přes veškerou snahu se ji nepodařilo zachránit, muž byl na místě mrtev ještě před příjezdem zdravotních záchranářů,“ přiblížil za ZZS ZK mluvčí Jakub Omelka.

„Řidič motocyklu jel ve směru od Brna po komunikaci 1/50, u odbočky na Staré Hutě vyjel do protisměru, kde se nejdříve střetl s osobním vozidlem, poté s dodávkou,“ potvrdila Deníku mluvčí krajské policie Barbora Balášová.

Po dle informací policie byla komunikace uzavřena a stále ještě je, odhady jsou ještě hodinu a půl, a to do ukončení vyšetřování příčin a okolností tragické nehody. Po celou dobu policie odklání dopravu.

Řidič BMW havaroval v sobotu 19. března 2022 poblíž železniční trati u Uherského Ostrohu.
BMW udělalo přemet a zůstalo stát těsně u kolejí

Podle informací z Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje (HZS ZLK), cestovalo v osobním automobilu nezletilé děvče, kterému musela být poskytnuta psychosociální pomoc.

„Dívce jsme předali i dráčka Záchranáčka,“ doplnil za krajské hasiče mluvčí Roman Žemlička.

Podle jeho informací přistál na místě nehody i vrtulník Letecké záchranné služby.

„K nehodě byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje požární stanice Uherské Hradiště a jednotka Sboru dobrovolných hasičů městysu Buchlovice,“ uzavřel Roman Žemlička.

Jak se Deníku podařilo zjistit, muž a žena, kteří na motorce při nedělní nehodě zahynuli, byli manželé.