Vše začalo už ve čtvrtek po poledni v Koryčanech, kde se řidič Škody Fabia čelně srazil s protijedoucí octavií.

„Uvnitř té zůstala zaklíněna dvaatřicetiletá řidička a utrpěla těžké zranění, stejně jako řidič fabie," konstatovala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová. Pro ženu musel přiletět zdravotnický vrtulník, silnice byla neprůjezdná a dopravu odkláněla policie.

V pátek v podvečer došlo pro změnu u Kroměříže k vážné nehodě dodávky na dálnici D1. „Podle oznamovatele ve voze cestovalo šest lidí, včetně nevidomých," upozornil mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Po příjezdu na místo se ukázalo, že zraněny byly dvě ženy. „Velitel zásahu upřesnil, že ve vozidle cestovalo celkem sedm osob, z nichž pět bylo se zrakovým nebo sluchovým postižením. Zraněny byly dvě hendikepované ženy," dodal mluvčí.

Hasiči zabezpečili místo zásahu i havarované auto. „Ještě před návratem na stanici pomohli všem účastníkům nehody s přestupem do dvou náhradních vozidel, která pro ně postupně přijela," podotkl Libor Netopil.

Téměř ve stejný okamžik museli ale profesionální hasiči z Uherského Hradiště a Kroměříže vyrážet k dopravním nehodám také v noci na neděli: jako první osm minut před jednou hodinou k Jankovicím, kde boural osobní opel. „Auto skončilo převrácené na boku, cestovali v něm tři lidé, z nichž jeden byl zraněn a skončil v péči zdravotnické záchranné služby," upřesnil Libor Netopil. Prakticky v téže chvíli vyjela pro změnu jednotka z Kroměříže k nehodě u Zdounek. „Tam došlo k nehodě osobního auta značky BMW, které narazilo do svodidel a zůstalo stát na krajnici. Řidič tohoto vozu vyvázl bez zranění," dodal mluvčí hasičů.

Nehod na Kroměřížsku letos dramaticky přibylo: jen do konce května policie podle statistik eviduje přes 250 nehod, loni jich za stejné období bylo 215, doslova sérii vážných nehod pak řešili policisté například v prvním červnovém týdnu.