„Třiačtyřicetiletý řidič ve voze Škoda Octavia přijížděl od sjezdu z dálnice D1 a hodlal křižovatkou projet v přímém směru do ulice Jožky Silného. Při průjezdu ale přehlédl značku a nedal přednost autu na hlavní silnici," konstatovala kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Auto navíc vjelo do křižovatky právě v okamžiku, kdy tudy projížděl pětapadesátiletý řidič v Citroënu Berlingo jedoucí po hlavní silnici od centra na Hulín.

„Došlo ke střetu, při kterém byla zraněna dvaačtyřicetiletá žena a devítiletá dívka ze škodovky a třiapadesátiletá žena z citroënu. Řidič a rok a půl starý chlapec ve škodovce vyvázli bez úhony, zraněni nebyli ani řidič a patnáctiletá dívka v citroënu," dodala policejní mluvčí.

Zraněné převezli do nemocnice v Kroměříži záchranáři, policisté posléze u obou řidičů vyloučili dechovou zkouškou požití alkoholu.

Sobotní havárie ale nebyla na daném místě zdaleka první, frekventovaná křižovatka totiž čas od času nehody přitahuje. Podobný případ jako o víkendu tam řešili policisté a záchranáři například už loni počátkem července a scénář byl prakticky stejný jako u posledního střetu: pětačtyřicetiletý cizinec nedal přednost autu na hlavní silnici.

„Muž jel ve směru od sjezdu z dálnice D1 a hodlal křižovatkou projet v přímém směru do ulice Jožky Silného. Při průjezdu ale nerespektoval dopravní značku a vjel do křižovatky právě v okamžiku, kdy tudy projížděla čtyřiatřicetiletá řidička z Kroměříže ve voze Ford Focus," popsala tehdy nehodu prakticky stejnými slovy jako o víkendu kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Řidička při nehodě utrpěla středně těžké zranění, muž za volantem toyoty vyvázl bez úhony a na autech vznikla škoda za dvě stě dvacet tisíc korun.

Ke střetu dvou aut došlo na křižovatce také v říjnu 2012, tehdy tam musel být dokonce na několik hodin přerušen provoz. „Celá nehoda se naštěstí obešla bez zranění, přestože byly přítomny i děti," informoval tehdy krajský mluvčí hasičů Libor Netopil.

Je podle vás křižovatka 
při výjezdu z Kroměříže 
směrem na Hulín špatně 
značená, nebo je na vině 
nepozornost řidičů? Napište nám nebo diskutujte pod článkem!