„První nehoda se stala o půl sedmé ráno u Nezdenic na Uherskohradišťsku, kde se střetlo osobní auto s dodávkou. Hasiči u vozidel provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny. Tři zraněné osoby si do péče převzali záchranáři,“ přiblížila mluvčí.

Mladík ve Zlíně si myslel, že je mistr bojových umění. Strážníci ho vyvedli z omylu.
Mladík si myslel, že je Bruce Lee. Strážníci ve Zlíně ho vyvedli z omylu

Další nehoda dvou osobních vozidel se podle ní stala po druhé hodině odpolední ve Starém Městě, ta se naštěstí obešla bez zranění osob.

„O hodinu později vyjížděli k další nehodě profesionální hasiči z Kroměříže. Tentokrát havarovalo jedno osobní vozidlo, které skončilo na střeše mimo silnici u obce Zdounky. Zranění utrpěla jedna osoba, kterou posádka zdravotnické záchranné služby převezla do nemocnice,“ seznámila Lucie Javoříková.

Srážka osobního a nákladního vozidla si ve čtvrtek večer mezi Zlínem a Otrokovicemi vyžádala lidský život.
Po srážce s náklaďákem v Otrokovicích přišel o život mladý muž

Tím však série nehod zdaleka neskončila.

„Vsetínští hasiči byli vysláni pár minut před čtvrtou hodinou odpolední do obce Jablůnka, kde do sebe narazila tři osobní auta. I tato nehoda se obešla bez zranění,“ doplnila mluvčí krajských hasičů.

Jen několik desítek minut na to, však přijali hasiči další oznámení.

Tentokrát vyjeli hasiči ze stanice Slavičín k nehodě linkového autobusu, na který při jízdě spadl strom. Ve vozidle nikdo necestoval.

Tragická nehoda mezi Jarohněvicemi a Šelešovicemi, 13. května 2021
Tragédie u Kroměříže: řidička nepřežila čelní srážku s kamionem

A klid nebyl ani večer.

„Pět minut po desáté hodině večerní systém e-coll informoval o nehodě vozidla Ford u obce Dolní Němčí na Uherskohradišťsku. Na místo nehody byli vysláni profesionální hasiči z Uherského Brodu a dobrovolná jednotka z Vlčnova. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že řidič se svým autem narazil do plotu a poté utekl. Snad už se jedná o poslední páteční nehodu,“ přála si v závěru dne mluvčí hasičů Lucie Javoříková.

„Hasiči vyzývají řidiče k větší opatrnosti především v tomto deštivém počasí, které nás podle předpovědí čeká i v následujících dnech,“ zdůraznila.