"Hasičům byla srážka ohlášena v 13.43 hodin, k nehodě vyjeli profesionální hasiči z Kroměříže," informoval za krajské hasiče Roman Žemlička.

Při příjezdu záchranářů podle něj stál v jednom pruhu silnice vůz taxislužby a před jeho nárazníkem motorka.

"Její řidič byl při vědomí a hasiči mu začali poskytovat předlékařskou pomoc, než přijela sanitka. Pak si převzali muže do péče zdravotníci," dodal mluvčí.

Z havarovaného auta ještě unikly provozní kapaliny, které se blížily ke kanalizační vpusti, hasiči je ale rychle zasypali sorbční látkou a následný úklid komunikace už překazil prudký déšť. Jen o pár desítek minut později se ale srazil pro změnu motorkář s osobním autem mezi Koryčany a Střílkami.

"Zprávu o této nehodě přijali hasiči v 15.08 hodin. Vyslána k ní byla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Morkovice-Slížany a dobrovolní hasiči města Koryčany," podotkl Roman Žemlička.

V době příjezdu hasičů byla motorka mimo komunikaci, její řidič byl při vědomí a seděl s dalšími motorkáři u okraje vozovky.

"Hasiči zraněnému poskytli předlékařskou pomoc, uložili ho na páteřní desku a nasadili mu kyslíkovou masku, poté si ho po příjezdu převzali do své péče zdravotníci a později převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice," dodal mluvčí hasičů.

Z auta ani motorky tentokrát žádné látky neunikly a místo si převzala policie, která příčiny a bližší okolnosti střetu vyšetřuje.