Předchozí
1 z 5
Další

Jmenuje se Jan Kaňůrek a je milovníkem všech adrenalinových sportů. Původně se věnoval fotbalu a atletice. Pak jej však oslovilo něco zcela jiného a život se mu obrátil o sto osmdesát stupňů.

Jan Kaňůrek.Zdroj: Deník / Jakub Omelka

Nejprve propadl kouzlu skateboardu, snowboardu. Ani to pro něj nebylo dostatečně adrenalinové a vzrušující. V současnosti je freestylovým trenérem a jeden z propagátorů adrenalinových sportů v týmu Zabil.cz, který pomáhal spoluzakládat.

Jan Kaňůrek.Zdroj: Deník / Jakub Omelka

Hlavním posláním Zabil.cz je ukázat veřejnosti i jiné, než tradiční sporty. Snaží se o osvětu adrenalinového sportu, jakým je například parkour. Říká o něm, že pokud se dělá dobře, je naprosto bezpečný. Své poznatky se snaží předat například i rodičům dětí, kteří by parkour rády zkusily.

Jan Kaňůrek.Zdroj: Deník / Jakub Omelka

Tým Zabil.cz také vystupuje na společenských akcích a pořádá workshopy pro zájemce o parkour. Workshopy mají jediné poslání – naučit lidi základům a vštípit zásady bezpečného jednání.

Jan Kaňůrek.Zdroj: Deník / Jakub Omelka

Občas jej láká touha zkusit například paragliding nebo řádění na motorce. Limituje ho však nedostatek volného času. Například skok s padákem je podle něj časově opravdu náročný. Raději tedy zůstává u toho co zná a snaží se předávat zkušenosti druhým.