Předchozí
1 z 4
Další

Denní pobyt na čerstvém vzduchu je nejlepší lék do života, říká Jiří Klement

Než se účastnil svého prvního triatlonového závodu, neuměl Jiří Klement ani plavat. Měl pouze nadšení do sportu a pohybu a zkušenosti s během a cyklistikou. Sport je neoddělitelnou součástí jeho života už od dětství díky jeho rodičům, kteří ho vedli k pohybu. „Denní pobyt na čerstvém vzduchu je nejlepší lék do života,“ tvrdí.

Jiří KlementZdroj: archiv Jiřího Klementa

Klement se sportu nevěnuje profesionálně, trénuje a závodí pouze ve svém volném čase. Přesto se ale na českých závodech umisťuje většinou do třetího místa. „Doma již není doslova kam dávat medaile, diplomy, různá ocenění,“ směje se vítěz Chřibského maratonu 2019.

Jiří KlementZdroj: archiv Jiřího Klementa

Jeho největší vášní je teď triatlon, kterému se aktivně věnuje poslední čtyři roky. Baví ho ale také různé cyklistické a běžecké závody. „Dávám si ročně zhruba padesát závodů různého typu od silničního, horského běhu, přes plavání až po širokou škálu cyklistických závodů,“ říká Klement.

Jiří KlementZdroj: archiv Jiřího Klementa

V závodění ho podporuje celá rodina i přítelkyně. Některých závodů se s ním dokonce účastnil i jeho pes. Společně s tím získali v posledních dvou letech například první místo na dogmaratonu v polských Beskydech a také na maratonu v Beskydech a Jeseníkách.

Jiří KlementZdroj: archiv Jiřího Klementa

Autor: Sára Zedková