K obrazům se navíc přidala také kolekce plakátů společenství Trinitas, které měly premiéru v Městském divadle ve Zlíně loni v lednu. Celá výstava je k vidění v přední enfiládě barokního zámku a vznikla u příležitosti plesové sezony: přístupná bude vždy během kulturních akcí až do 31. května.

„Postavit výstavu primárně za účelem plesů mi paradoxně vyhovuje, protože lidé se jdou bavit a uvidí obrazy. Stavět lidem umění do cesty je jedním z našich cílů,“ řekl k výstavě dlouholetý aktivní člen výtvarník a pedagog Oldřich Krajíček.

Valašský názor je volné sdružení umělců, kteří mají rádi volnost, Valašsko a dobrou náladu. Vzniklo před osmadvaceti lety a jeho cílem je obnovení regionálních tradic s důrazem na valašské atributy, pozvedání kulturního povědomí obyvatel a propagace kraje.
Svou základnu mají ve Hvozdné, kde se také konají pravidelné výstavy regionálních umělců Hvozdenský salon.

Známé jsou také divadelní improvizace NEVADI (NEzávislé VAlašské DIvadlo) postavené na principu premiéry i derniéry v jeden den. Sdružení přitom prý ani přesně neví, kolik má členů, podle Oldřicha Krajíčka jde totiž o spolek ryze amatérský a jeho zástupci jsou různě aktivní.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU