„Celý rok poplujeme s dětmi za pokladem. Téma karnevalu tak bylo jasné," pousmála se ředitelka střediska volného času Jarmila Vaclachová.

„Už na začátku dorazil Jack Sparow, nechyběl ani starý mořský vlk, který dětem vydával z pirátské truhly odměny, nebo třeba loď Černá perla," vyjmenovala ředitelka Vaclachová.

Děti pirátské téma velmi zaujalo. „Většina dorazila v kostýmu piráta a námořníka, což nás velmi potěšilo. Jde vidět, že dětem se tohle téma opravdu líbí," dodala Jarmila Vaclachová.

Všichni, kteří přišli, soutěžili. A že bylo z čeho vybírat. „Přenášely se pirátské mince z jednoho ostrova na druhý, válely se sudy a nechyběla ani taneční soutěž pro pirátská mužstva," vypočítávala Jarmila Vaclachová.

Prozradila, že vymýšlet soutěže není pro organizátory vždycky jednoduché. „Máme tu skoro malá miminka a na druhou stranu i dvanáctilé děti. Vymyslet soutěž pro všechny je skoro nemožné," podotkla ředitelka TyMy centra.

Aby to dětem nebylo líto, nejlepší maska se v TyMy nevyhlašovala. „Všechny děti byly moc krásné a masky jim daly spoustu práce. Za odměnu dostali všichni pirátskou medaili a nějaké mince," vysvětlila organizátorka.

Stejně jako organizátoři, i děti si karneval pochvalovaly. „Masku mi vyráběla maminka a já jsem jí pomáhal. Moc se mi tady líbilo," chválil si malý Jack Sparow, šestiletý Michal Konečný.

Nejvíce se však těšil na kouzelníka. „Mám rád kouzla a líbí se mi kouzelník Radek, jak dělá triky se šátky a s kouzelnickou hůlkou, která zmizí," dodal pirát a už tajuplně očekával, kdy se kouzelník na place objeví.

VENDULA PUDELKOVÁ