„Vystoupení se bude v České republice uvádět pouze na čtyřech scénách. Zazní na něm slavné a dobře známé árie z Mozartových oper Don Giovanni, Figarova svatba a dalších, a na druhé straně neméně kvalitní, ale koncertnímu publiku velmi vzácné árie z oper Antonia Salieriho Falstaff, La Grotta di Trofonio, Axur, re d´Ormus a dalších,“ poznamenal kroměřížský místostarosta Pavel Motyčka.

Dvaatřicetiletý Adam Plachetka je jedním z nejvýraznějších objevů světové operní scény. „V operním recitálu Molieri může plně rozvinout svůj mimořádný pěvecký, ale také dramatický talent, a prezentovat se právě v klasicistním repertoáru, za jehož interpretaci sklízí úspěchy už od dob svého angažmá ve Státní opeře Vídeň,“ poznamenala také ředitelka Domu kultury Daniela Hebnarová.

Kromě Adama Plachetky se představí také 37 členů Czech Ensemble Baroque, vstupenky lze pořídit v předprodeji na webu www.dk-kromeriz.cz, a to v cenovém rozemí od 690 do 890 korun.

Operním recitálem Molieri pokračuje Dům kultury Kroměříž v koncertech významných interpretů vážné hudby: už v listopadu pořádal třeba koncert Dagmar Peckové a nedávno v Kroměříži vystoupila Gabriela Beňačková, letos v září pak 50. ročník Kroměřížského hudebního léta ozdobí Eva Urbanová. (hed)