Akce je rozdělena na dvě části: program začne v deset hodin dopoledne a v hlavní části se uskuteční přednášky, degustační soutěž a výměna zkušeností jednotlivých sládků.

„Jedná se o setkání lidí, kteří mají stejného koníčka. Vaříme pivo každý trochu jinak a každý máme jiné pivní styly. Je proto dobré se občas sejít a vyměnit zkušenosti a názory," vysvětlil organizátor Petr Měrka.

Prozradil také, že přednášky se zúčastní například sládek vyškovského pivovaru, lékařka z brněnského výzkumného pivovarského ústavu, spolumajitel záhlinické sladovny nebo třeba sládkové ze Slovenska, Belgie a šéfredaktor odborného magazínu.

Od sedmnácti hodin si pak zájemci mohou užít ochutnávku různých pivních stylů. Lidé si také mohou prohlédnout suroviny, z nichž se pivo připravuje, a samotné zařízení na jeho výrobu.

„O doma vařená piva mají lidé podle mě čím dál větší zájem. Mohou je tady ochutnat, popřípadě se zeptat odborníků na všechno, co je ohledně piva zajímá," poznamenal Měrka.