Ples byl totiž jejich praktickou maturitní zkouškou.

Ústředním tématem plesu byla padesátá léta. „Chtěli jsme zkusit něco nového a veselého," řekla maturantka a pořadatelka v jedné osobě Radka Balajková

Nechyběl ale ani další program, který bavil hosty po celý večer.

„Kromě rautu, vystoupil i saxofonista a kadeřnická show, který byla laděná právě do stylu padesátých let," podotkla Balajková.

S nápadem na tématicky laděný ples přišla prý garantka celé praktické maturity, paní učitelka Hašová. „Napadlo ji, že by to mohlo být zajímavé," řekla maturantka.

Všem se podle ní, ale nápad líbil. „Určitě i další ročníky budou vždy na nějaké téma. Návštěvníci jsou nadšeni," řekla s úsměvem.

Velké přípravy, zodpovědnost 
i karibské tóny

Zorganizovat ples není podle ní nic jednoduchého. „Jsme zodpovědní za celý průběh večera a následně taky hodnoceni. Není to vůbec lehké," míní pořadatelka.

Nejnáročnější je to prý psychicky. „Musíte pořád na něco myslet, aby člověk na nic nezapomněl," tvrdila Radka.

Velkou oporou jim prý byly jejich učitelky. „Po celou dobu nám radily a se vším pomáhaly. Opravdu bez paní učitelky Ivana Hašové a Marie Fabigové bychom to snad ani nezvládly," oddechla si Balajková.

Studenti byli z plesu také nadšeni. „Na plese jsem poprvé a je to tu úžasné. Holky odvedly opravdu perfektní práci," netajil se student třetí ročníku Martin Ševčík. S padesátými léty měl však prý trošku problém.

„Nevěděl jsem co přesně na sebe, aby to ladilo," podotkl student hotelové školy.

V tématu na příští rok má jasno. „Zvolil bych určitě Havaj a různé karibské tony," míní Ševčík.

Letos se však prý nejvíc těšil na zlatý hřeb večera. „Mám nakoupeno spoustu losů, tak snad v tombole něco vyhraji," dodal student.

Autor: Vendula Pudelková