VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Šest kuchařských elit na gastrofestu

Kroměříž - Již v pátek startuje v hotelu Octárna v Kroměříži Moravia Food Festival. Na akci plnou skvělého jídla zavítá také uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

14.9.2011 1
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Jiří Kopáč

Návštěvníci kromě něj uvidí v akci dalších šest vyhlášených specialistů z oboru gastronomie z Bystřice pod Hostýnem, Kroměříže, Přerova, Prostějova, Uherského Hradiště a Zlína. Deník představuje jednotlivé kuchařské mistry.

Lukáš Pavelek

Restaurace Le Nautic, U. Hradiště

Přestože je mu teprve 26 let, patří mezi špičky v oboru. Zkušenosti čerpal i po boku italské hvězdy Emanuela Ridiho. Pavelek dokáže velmi chutně připravit jakýkoliv pokrm. Jeho kuchařské umění však nejvíce vyniká při přípravě ryb, mořských plodů a steaků. Na nich si také Lukáš sám rád pochutná. Jeho koníčkem je rovněž příprava cateringových akcí a společenských oslav.

Michal Lukavský

Restaurace U Johana, Zlín

Šéfkuchař Michal Lukavský je dvaatřicetiletý ženatý zlínský rodák a otec dvou dětí. V restauraci pracuje čtyři roky. Je to mladý a progresivní kuchař s citem pro surovinu a kombinace. Jeho oblíbenou specialitou je marinovaný jehněčí steak s olivovými bramborami. Má rád jednoduchou a svěží kuchyni s použitím čerstvých přísad.

Pokud mu to jeho vytížený pracovní režim dovolí, pracuje na nových receptech a na přípravě gastronomických akcí.

Tomáš Pospíšil

Restaurace Na Kovárně, Prostějov

Sedmatřicetiletý kuchař působí v restauraci od roku 2005. Původně je to však vyučený zedník, který miluje mramor. Kuchařem se stal jen pro zábavu a ve volném čase se věnuje své zahrádce, kde pěstuje obří palmy a bylinky všeho druhu. Má dvě děti a ženu, pro které velice rád vaří obzvlášť mexickou a orientální kuchyni. Jeho nejoblíbenější jídlo je to, u kterého použije fantazii a suroviny, které má po ruce.

Zdeněk Šimčík

Restaurace U Labutě, Přerov

Kuchyň restaurace U Labutě vede ten nejzkušenější ze šestice: Zdeněk Šimčík, který tam působí bezmála dvacet let. Kuchyni restaurace však vládne kolektivní práce. První nápad se v týmu kuchařů rozpracuje, připomínkuje, vytvoří se tři varianty a potom se odsouhlasí definitivní surovinová, chuťová a aranžérská varianta.

Ondřej Poláček

Restaurace Octárna, Kroměříž

Devětadvacetiletý šéfkuchař začínal svou kariéru, jak on sám říká, ve čtyřkovém motorestu. Poté dostal nabídku z farmy herce Bolka Polívky v Olšanech. Specifikem farmy, na které působil tři roky, je valašská a staromoravská kuchyně. Další zastávkou byla spolupráce s Rančem Kostelany, kde působil celé čtyři roky. Zde se seznámil se severoamerickou kuchyní.

Rád připravuje moravskou, staročeskou a francouzskou kuchyni. Jeho specialitou je svíčková na smetaně, zvěřinová paštika a kohout na víně. Velmi rád ovšem připravuje také domácí těstoviny na různé způsoby a mořské plody.

Z vlastní iniciativy se účastní různých seminářů, školení a vůbec všech akcí, které se týkají gastronomie. Neustále také hledá nové a nové informace a inspirace na internetu nebo v knihách.

Tomáš Vojvodík

Restaurace Sušil, Bystřice pod Hostýnem

Restaurant Sušil bude tentokrát reprezentovat osmadvacetiletý Tomáš Vojvodík. Kuchař, který svou práci bere s naprostou vážností, schopností pro preciznost a detail. Je učenlivý, pracovitý, s hlubokou odbornou znalostí pokrmů, které připravuje.

Nejraději chystá technologicky náročné pokrmy s citem pro dochucování. Jak sám říká, vařit se musí s chutí a láskou, což je i krédo celého podniku.

Více se o Moravia Food Festivalu dozvíte na www.festivaljidla.cz

Autor: Zuzana Molková

14.9.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

SERVIS

Doprava a logistika - Doprava a logistika Řidič nákladního automobilu 18 500 Kč

Řidiči nákladních automobilů (kromě tahačů) Řidič/ka nákladního vozidla sk. C. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18500 kč, mzda max. 25000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: praocviště Kroměříž, - vzdělání nižší střední odborné, ŘP sk. C, výpis z bodového konta, profesní průkaz, psychotesty, samostatnost, spolehlivost, ochotu učit se novým věcem, víkendy volné, nástup možný ihned, - kontakt telefonicky (8:00 - 15:00 hod.), příp. své písemné nabídky se strukturovaným životopisem posílejte na e-mail: personalistika@rosamarket.cz. Pracoviště: Rosa market s.r.o., Jožky Silného, č.p. 2683, 767 01 Kroměříž 1. Informace: Soňa Pořízková, +420 724 412 943.

Stavebnictví - Stavebnictví Stavební technik 16 000 Kč

Stavební technici projektanti, konstruktéři projektant/ka - stavební. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 16000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: pracoviště Kroměříž, - SŠ/VŠ stavebního směru, vhodné i pro absolventy, znalost projektování na Autocad, ŘP sk. B, autorizace výhodou, - příspěvek na stravování, PD 7:00 -16:00 hod (11:30 - 12:30 polední přestávka), - své písemné nabídky se strukturovaným životopisem zasílejte na e-mail: trajova@fako.cz, příp. kontakt telefonicky Po-Pá (8:00 - 15:00 hod.). Pracoviště: Fako spol. s r.o., Kotojedská, č.p. 2588, 767 01 Kroměříž 1. Informace: Pavlína Trajová, +420 573 330 186.

Výroba - Pomocní pracovníci údržby budov a souvisejících 15 500 Kč

Pomocní pracovníci údržby budov a souvisejících prostor Pomocný dělník/ce. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: PRACOVIŠTĚ Loukov, - Náplň práce: řezání dřeva, pomocné zahradnické práce, pomocné údržbářské práce, odklízení sněhu, úklid a údržba areálu, - vzdělání nižší střední odborné, vhodné i pro absolventy, pracovní doba Po - Pá od 07:00 do 16:00 hod., - benefity - věrnostní odměny, zaměstnanecké slevy, - kontakt osobně na pracovišti nebo telefonicky Po-Pá (7:00 - 16:00 hod.) přip. své písemné nabídky se strukturovaným životopisem posílejte na e-mail: nadezda.tomankova@salvatorstrechy.cz. Pracoviště: Salvator střechy s.r.o., 768 75 Loukov. Informace: Naděžda Tománková, +420 573 501 756.

Výroba - Výroba Provozní zámečníci, údržbáři 24 000 Kč

Provozní zámečníci, údržbáři údržbář v živočišné výrobě. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 24000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: pracoviště farma Břest, - vyučení, vyučení v oboru elektro výhodou, svářecký průkaz, manuální zručnost, spolehlivost, PD: 6:30 - 15:00hod., dle dohody práce o víkendu, nástup možný ihned, - benefity: penzijní připojištění, - kontakt telefonicky Po-Pá (8:00 - 14:00 hod., p. Ing. Hájková 775 039 321). Pracoviště: Zámoraví, a.s., 768 23 Břest. Informace: Světlana Hájková, +420 775 039 321.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Fotbal McDonlads Cup. Krajské kolo Vršava Zlín. ZŠ Komenského Zlín (žlutí) - ZŠ Oskol Kroměříž mladší
42

Krajské finále McDonald's Cupu vyhráli žáci Základní školy Komenského

Ilustrační foto.

V Kroměříži dopadli sprejera. Ruce měl ještě modré od barvy

Policie hledá ženu ze Sokolovska, může být i na Kroměřížsku

O pomoc při pátrání po čtyřiapadesátileté ženě ze Sokolovska žádají tamní policisté: a výzva se týká také obyvatel Kroměřížska, právě k tomuto regionu má totiž žena podle dostupných informací vztah a může se tedy vyskytovat i tady.

Rajnochovice dokončily modernizaci rozhlasu, čekalo se ale na připojení

S novým rozhlasem fungují už od začátku dubna v Rajnochovicích. Obecní hlášení díky tomu uslyší i v místech, kde dříve rozhlas nebyl.

Trojitá zlodějská bezostyšnost a uzamčení Beskyd před uhlobarony: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 21. května 2018.

Na krádež kol u hřbitova v Kroměříži stačilo zloději dvacet minut

Škody za plných jednadvacet tisíc korun lituje od neděle manželský pár z Kroměříže. U tamního hřbitova totiž dvojici neznámý zloděj připravil o jízdní kola.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT