VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Šest kuchařských elit na gastrofestu

Kroměříž - Již v pátek startuje v hotelu Octárna v Kroměříži Moravia Food Festival. Na akci plnou skvělého jídla zavítá také uznávaný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.

14.9.2011 1
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Jiří Kopáč

Návštěvníci kromě něj uvidí v akci dalších šest vyhlášených specialistů z oboru gastronomie z Bystřice pod Hostýnem, Kroměříže, Přerova, Prostějova, Uherského Hradiště a Zlína. Deník představuje jednotlivé kuchařské mistry.

Lukáš Pavelek

Restaurace Le Nautic, U. Hradiště

Přestože je mu teprve 26 let, patří mezi špičky v oboru. Zkušenosti čerpal i po boku italské hvězdy Emanuela Ridiho. Pavelek dokáže velmi chutně připravit jakýkoliv pokrm. Jeho kuchařské umění však nejvíce vyniká při přípravě ryb, mořských plodů a steaků. Na nich si také Lukáš sám rád pochutná. Jeho koníčkem je rovněž příprava cateringových akcí a společenských oslav.

Michal Lukavský

Restaurace U Johana, Zlín

Šéfkuchař Michal Lukavský je dvaatřicetiletý ženatý zlínský rodák a otec dvou dětí. V restauraci pracuje čtyři roky. Je to mladý a progresivní kuchař s citem pro surovinu a kombinace. Jeho oblíbenou specialitou je marinovaný jehněčí steak s olivovými bramborami. Má rád jednoduchou a svěží kuchyni s použitím čerstvých přísad.

Pokud mu to jeho vytížený pracovní režim dovolí, pracuje na nových receptech a na přípravě gastronomických akcí.

Tomáš Pospíšil

Restaurace Na Kovárně, Prostějov

Sedmatřicetiletý kuchař působí v restauraci od roku 2005. Původně je to však vyučený zedník, který miluje mramor. Kuchařem se stal jen pro zábavu a ve volném čase se věnuje své zahrádce, kde pěstuje obří palmy a bylinky všeho druhu. Má dvě děti a ženu, pro které velice rád vaří obzvlášť mexickou a orientální kuchyni. Jeho nejoblíbenější jídlo je to, u kterého použije fantazii a suroviny, které má po ruce.

Zdeněk Šimčík

Restaurace U Labutě, Přerov

Kuchyň restaurace U Labutě vede ten nejzkušenější ze šestice: Zdeněk Šimčík, který tam působí bezmála dvacet let. Kuchyni restaurace však vládne kolektivní práce. První nápad se v týmu kuchařů rozpracuje, připomínkuje, vytvoří se tři varianty a potom se odsouhlasí definitivní surovinová, chuťová a aranžérská varianta.

Ondřej Poláček

Restaurace Octárna, Kroměříž

Devětadvacetiletý šéfkuchař začínal svou kariéru, jak on sám říká, ve čtyřkovém motorestu. Poté dostal nabídku z farmy herce Bolka Polívky v Olšanech. Specifikem farmy, na které působil tři roky, je valašská a staromoravská kuchyně. Další zastávkou byla spolupráce s Rančem Kostelany, kde působil celé čtyři roky. Zde se seznámil se severoamerickou kuchyní.

Rád připravuje moravskou, staročeskou a francouzskou kuchyni. Jeho specialitou je svíčková na smetaně, zvěřinová paštika a kohout na víně. Velmi rád ovšem připravuje také domácí těstoviny na různé způsoby a mořské plody.

Z vlastní iniciativy se účastní různých seminářů, školení a vůbec všech akcí, které se týkají gastronomie. Neustále také hledá nové a nové informace a inspirace na internetu nebo v knihách.

Tomáš Vojvodík

Restaurace Sušil, Bystřice pod Hostýnem

Restaurant Sušil bude tentokrát reprezentovat osmadvacetiletý Tomáš Vojvodík. Kuchař, který svou práci bere s naprostou vážností, schopností pro preciznost a detail. Je učenlivý, pracovitý, s hlubokou odbornou znalostí pokrmů, které připravuje.

Nejraději chystá technologicky náročné pokrmy s citem pro dochucování. Jak sám říká, vařit se musí s chutí a láskou, což je i krédo celého podniku.

Více se o Moravia Food Festivalu dozvíte na www.festivaljidla.cz

Autor: Zuzana Molková

14.9.2011 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

SERVIS

Výroba - Výroba Obsluha strojů 15 500 Kč Obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků z plastu Obsluha strojů na výrobu a zpracování výrobků z plastu. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Čtyřsměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: PRACOVIŠTĚ Kroměříž, - základní vzdělání, požadujeme manuální zručnost, zdravotní způsobilost k výkonu práce - práce ve stoje, práce náročná na zrak - uchazeč musí před nástupem na danou pozici absolvovat vstupní manuální testy (Po, Stř v 8:00 hod.), na vstupní testy je nutné se hlásit 2 dny předem, - doba určitá, PD denní 6:00-18:00 / noční 18:00-6:00 hod., Benefity - příspěvek na stravu, výkonnostní prémie, - Kontakt osobně na pracovišti je možný po předchozí telefonické dohodě vždy v pondělí v rozmezí 8:00-9:00 hod. (pí.Tsubera - 774 739 410) . K prvotnímu kontaktu životopis s sebou.. Pracoviště: Ap continental s.r.o. - kroměříž - agentura práce, Jožky Silného, č.p. 2824, 767 01 Kroměříž 1. Informace: Cubera György, +420 774 739 410. Cestovní ruch a hotelnictví - Cestovní ruch a hotelnictví Recepční v hotelu 18 000 Kč Recepční v hotelích a dalších ubytovacích zařízeních recepční. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: PRACOVIŠTĚ Kroměříž, - zodpovědnost za standartní administrativní ukony spojené s agendou na recepci, vyřizování příchozích telefonátů, organizace došlé a odchozí pošty, příjem objednávek ubytování včetně pobytových balíčků, sestavení harmonogramu hostům v rámci doplňkových aktivit, komunikace v anglickém jazyce, návrh doplňkových služeb pro hotelové hosty, - SŠ vzdělání, nutná komunikativní i písemná úroveň alespoň jednoho cizího jazyka (především AJ), komunikativnost, znalost hotelového systému (AGNIS) výhodou, spolehlivost, pečlivost, umění jednat se zákazníkem, vstřícné jednání se zákazníkem, - střídání krátkého a dlouhého týdne, PD Po-Pá 7:00-19:00, So-Ne 7:30-19:30 hod., - osobní kontakt na pracovišti Po-Pá 11:00-17:00 hod., nebo kontakt telefonicky Po-Pá (8:00 - 20:00 hod.), příp. své písemné nabídky se strukturovaným životopisem posílejte na e-mail: provozni@cerny-orel.eu. Do předmětu e-mailu uveďte název pozice, o kterou se ucházíte.. Pracoviště: Černý orel pivovar s.r.o., Velké náměstí, č.p. 24, 767 01 Kroměříž 1. Informace: Šárka Cibulková, +420 739 357 152. Bankovnictví a finanční služby - Bankovnictví a finanční služby Účetní 9 500 Kč Odborní účetní všeobecní všeobecný/á účetní. Požadované vzdělání: úso s maturitou (bez vyučení). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 9500 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: pracoviště Kroměříž, - popis práce - kompletní zpracování DE, účetnictví, mezd, DPH a podkladů daně z příjmu, - SŠ vzdělání, praxe v oboru podmínkou, - zkrácený úvazek 20 hod./týden, HM nástupní 9.500,-Kč, PD pružná - možnost dohody, - své písemné nabídky se strukturovaným životopisem posílejte na e-mail: ru.hanka@seznam.cz. Pracoviště: Hl-daňová kancelář s.r.o., Kojetínská, č.p. 3881, 767 01 Kroměříž 1. Informace: Hana Rusňáková, . Služby - Služby Uklízeč, uklízečka 15 000 Kč Uklízeči ve stravovacích zařízeních, potravinářských a farmaceutických výrobních prostorech Uklízeč v restauraci pomocná síla. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 15000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Do restaurace Tacl v Holešově přijmeme na HPP uklízečku - pomocnou sílu. Pracovní doba pondělí - pátek 8:00 - 16:30., Benefit - strava zdarma. , , Pro více informací volejte pan Cingroš 773 609 997 nebo pište na email sefkuchar@taclrestaurant.cz. Pracoviště: Tacl restaurant, Palackého, č.p. 518, 769 01 Holešov. Informace: Pavel Cingroš, +420 773 609 997.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Pavel Havelka

Gynekolog Pavel Havelka: Ženy na kontroly nechodí

Fotbalová rozlučka Tomáše Rosického

Hráči McDonald´s Cupu se zúčastnili rozlučky Tomáše Rosického. Co jim vzkázal?

Hulín i Holešov už zná složení koalice

 Dva týdny po volbách už znají ve většině obcí a měst na Kroměřížsku složení nové koalice pro následující čtyři roky. Platí to i pro druhé největší okresní město Holešov.

Ředitel ZOO Tábor: Zachraňte medvěda ze Vsetínska, vražda není nutná

Tábor - Svůj názor na záchranu medvěda ze Vsetínska nám poslal do redakce ředitel táborské zoologické zahrady Evžen Korec.

Mourinha mám stále na očích, říká brankář Kovář

ROZHOVOR / Sir Matt Busby Way vede stretfordskou čtvrť Old Trafford, který je od roku 1910 domovem slavného klubu Manchester United. Právě dres Rudých ďáblů nosí osmnáctiletý brankář Matěj Kovář. Rodák z Uherského Hradiště a produkt vyhlášené akademie Slovácka si v průmyslovém městě na severozápadě Anglie žije svůj sen.

Tři století starý nález ve věži kostela

Kostel svatého Jana Křtitele v Morkovicích je nyní v centru zájmu širokého okolí. A to nejenom církevní obce, ale také historiků a široké veřejnosti vůbec. Při opravě věže kostela, se v jejích útrobách skrývalo poselství minulých generací.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT