Nadšení neskrývali ani samotní budoucí maturanti. „Je to skvělý pocit mít na sobě šerpu maturanta," řekl maturant Petr Ševčík.

Ten největší vrchol roku podle něj, ale není ples. „To důležité je teprve před námi. Jak říkal pan učitel, v květnu se to rozhodne," podotkl maturant.

Na plese své školy byl poprvé, ale i tak se velmi dobře bavil „Pasování máme už za sebou, teď už to stačí jen pořádně roztočit," netajil se Petr Ševčík.

I jeho spolužačka byla z plesu nadšená. „Ples se mi moc líbí. Hlavně jsme jako třída strašně rádi, že jsme měli vůbec tu možnost tady vystoupit. A být takhle veřejně pasováni na maturanty," pochvalovala si maturantka Michaela Dobroslávková.

Právě toto propojení stužkování a plesu si velmi pochvalovala. „Je to lepší než na jiných školách, přijde mi to takové víc důstojné a slavnostní," dodala Dobroslávková.

Na plese byla poprvé i studentka Denisa Bsonková z Kroměříže. „Reprezentační ples „podnikatelky" je moje premiéra a rovnou pracovní. Jinak na plesy moc nechodím," řekla Denisa, která měla na starost vinný koutek.

Tento ples však patří prý v Kroměříži mezi nejoblíbenější. „Vždycky se to nese ve velkém stylu. Pokaždé tu je nějaká známá kapela. Loni to byl No name a letos Desmod," vysvětlila Bsonková.

Právě na slovenskou skupinu se moc těšila. „Sice jsem je poslouchala jen takhle zpoza rohu, ale i tak to stálo za to," svěřila se studentka.

Známá kapela je podle ní hlavním lákadlem. „Tyhle skupiny sem na ples lákají nejvíc lidí. Třeba dnes je tady opravdu narváno. Skoro jsme se od začátku ještě ani nezastavili," dodala Denisa Bsonková.

VENDULA PUDELKOVÁ