Nejlepší marmeláda? V kurzu je exotika, vyhrát může každý
Soutěž O nejchutnější marmeládu bystřického regionu už počtvrté vyhlásilo středisko volného času Včelín z Bystřice pod Hostýnem. Momentálně mají už šest soutěžních vzorků a další jim mohou zájemci nosit až do středy 27.října. Vítěze vyberou sami návštěvníci Farmářského a řemeslného jarmarku, který se koná první říjnovou sobotu.
Zda jde o marmeládu nebo džem je jedno. Důležité je, aby byl vzorek domácí a co nejlépe chutnal. Cení se i originalita. Ilustrační. Jamparáda.
|
Foto: Deník/Vít Černý
Za čtyři roky soutěže se ve Včelíně už setkali s mnoha netradičními příchutěmi. „V předchozích ročnících jsme tu měli třeba kombinaci rajče s chilli, třešeň s fíky, mandarinku s rebarborou, nebo dokonce ringle s ořechy. Letos tu máme už třeba pomeranč a zázvor,“ vyjmenovala ředitelka Včelína Dana Nováková.
Přestože se exotické příchuti často umístily nebo i vyhrály, česká klasika nezůstává pozadu. „Na druhém místě byla loni klasická jahodová a první ročník vyhrály zase lesní plody,“ dodala ředitelka centra.