„Finálové kolo bude formou galavečera v pátek čtrnáctého března ve Středisku volného času Holešov," upřesnila organizátorka Alena Starečková ze Střediska volného času Holešov.

Návštěvníci si mohli vychutnat v průběhu akce například dvě kouzelnická vystoupení, mažoretky, skákání přes švihadlo, nejrůznější tance a v neposlední řadě triky na kole. Soutěžící nebyli jen z Holešova, ale také například z Kroměříže, Napajedel, Zlína anebo Bruntálu.

„Soutěžící se dozvědí hned na místě, jestli postupují," dodala Alena Starečková. Moderátorovi se taková akce velmi líbí.

„Doufám, že to všechno splní naše očekávání a přeji všem soutěžícím hodně úspěchů," popřál moderátor Eduard Kotikov. Soutěžící přípravu nepodceňují, ale jestli postoupí, to nevědí.

„Magii a kouzlům se věnuji už devět let. Co tady dnes ukážu, bude překvapení, protože se bude jednat o takový mix kouzel. Jestli postoupím, samozřejmě nevím, ale udělám pro to všechno," vysvětlil soutěžící kouzelník Radek Šimčík z Holešova.

Pro tanečníky aerobiku to bude výzva. „Budeme soutěžit v gymnastickém aerobiku a rádi bychom využili tuto příležitost k oslovení možných sponzorů," doufá soutěžící Tereza Pekárková ze Zlína.

O sponzory bude bojovat i Martina Nedbálková ze Zlína. „Podařilo se mi vyhrát už třikrát mistrovství České republiky a s holkama jsme zkusily i mistrovství světa v Bulharsku. Sponzory zatím bohužel nemám," prozradila tanečnice Martina Nedbálková.

Z pohledu návštěvníka to byla nevídaná podívaná. „Něco jsem o této akci zaslechl, tak jsem středisko navštívil a překvapilo mě to. Vystoupení mažoretek se mi velmi líbilo. Jen škoda, že se tady nemůžu zdržet déle, protože mám doma ještě nějaké povinnosti," poznamenal Petr Veselý z Bystřice pod Hostýnem.

MAREK HOŘAVA