Na tamním fotbalovém hřišti si hodinu a půl užívali jeho nejznámějších hitů. S hvězdou diskotékového popu si zapělo i samotné publikum. Hity jako Céčka, Colu, pijeme colu, Decibely lásky, Děti ráje či Diskopříběh fanoušky naprosto pohltily.

Svého dlouholetého idola si do Žalkovic přijela poslechnout i Gréta Šebestíková ze Střížovic. Z koncertu byla nadšená. Počasím si nenechala kazit náladu a tancovala a zpívala i v dešti.

„Na hitech Michala Davida jsem vyrůstala, je to můj idol," netajila se fanynka.

Vystoupení si užívala společně se svou kamarádkou, na místo obě dorazili s předstihem. „Pozvala mě sem dnes kamarádka a jsem hrozně ráda, že tady můžu být. Moc si to užíváme a déšť nám vůbec nevadí. Jsme tady už od čtyř hodin," dodala Šebestíková. S deštníkem nad hlavou si vychutnávala diskotékové hity Michala Davida také Magda Rapantová z Chropyně. Jeho koncert navštívila už po druhé. Zpěvák totiž Žalkovice navštívil už před dvěma lety.

„Je to tady úžasné. Všechny jeho písničky mám hrozně ráda. Byli jsme tady i poprvé. Počasí nám tehdy přálo víc, ale nevadí nám, že prší. Kdo si chce užít zábavu, tak se baví i s deštníkem," těšila se z koncertu Rapantová.

Oblíbené šlágry si přišel poslechnout i Josef Šebestík z Kvasic. Deštěm si nenechal zkazit večer a atmosféru si užíval. Do Žalkovic na Davida dorazil také už podruhé.

„Na některé písničky jsem cvičil dokonce spartakiádu, znám je všechny. Moje oblíbená je ale Poupata. I když prší je to tady super," prozradil Šebestík.

Michal David má k Žalkovicím vřelý vztah a obec prý rád vždy navštíví. V Žalkovicích s sobotu vystoupil po dvouleté pauze. Z jeho návštěvy měli radost nejen návštěvníci ale i tamní starosta.

„Výborně jsem se bavil i přes počasí, které nás bohužel zklamalo a udělalo nám menší čáru přes rozpočet. Samotného mě ale překvapilo, kolik příznivců Michala Davida nakonec dorazilo," řekl žalkovický starosta Radomír Pala.

Hodiny před koncertem si lidé zpestřili také zábavným odpolednem, které pro ně organizátoři připravili. Nechyběla show s bratry Chabičovskými a tanečnicemi Pačulí a Símou a spousta her a akcí pro děti.