„Esther Yoo patří k největším talentům nastupující mladé generace houslistů. Po vítězství ve slavné Sibeliově houslové soutěži v Norsku se její mezinárodní kariéra rozjíždí závratným tempem. Způsob, jakým Esther na housle hraje a jak se na pódiu prezentuje, je velkým zážitkem. Dokládají to nadšené kritiky a ohlasy z koncertních sálů po celém světě" řekl dramaturg festivalu Musica Holešov Karel Košárek.

Esther Yoo se představila už po celém světě včetně světových pódií jako je Royal Albert Hall v Londýně, Carnegie Hall v New Yorku, Tel Aviv Opera House a mnoha dalších sálech světa. Úspěchy slaví také při světových soutěžích. Spolu s panem Josefem Špačkem se zúčastnila mezinárodní soutěže Královny Alžběty v Bruselu, hraje na vzácný nástroj z dílny Stradivariho z roku 1704 nazvaný Princ Obolensky, který ji zapůjčil soukromý sběratel.

Esther Yoo se dostala do prestižního výběru mladých talentů, které podporuje BBS po celém světě. V jejím programu zazní skladby W. A. Mozarta – Předehra k opeře Don Giovanni, A. Glazunov – Koncert pro housle a orchestr a moll op. 82, P. I. Čajkovskij – Waltz – cherzo, op. 34 a Felix Mendelssohn-Bartholdy -Skotská symfonie. Vstupenky si mohou zájemci zakoupit on-line na adrese vstupenky.hole­sov.info. (hed)