Už tradičně se lidé mohou těšit také na chovatelskou přehlídku trofejí zvěře ulovené na Kroměřížsku v roce 2015, což znamená stovky srnčí, dančí, mufloní a jelení zvěře.

„Hlavním lákadlem nejen pro myslivce je ale trofej největšího skoleného losa na světě uloveného na Kamčatce a další exkluzivní trofeje z celého světa zapůjčené ze soukromých sbírek. Příznivci psů navíc ocení jarní svod a představení jednotlivých loveckých plemen," popisuje manažerka výstavy Miroslava Ševčíková.

To vše bude doplněno o obrazy a fotografie s mysliveckou tématikou, zkrátka ale nepřijdou ani rybáři. Pro ty na Florii připravují expozici trofejí ryb, včetně vzácných úlovků z Mongolska. Součástí bude i výstava včelařství a včelařských potřeb, ochutnávka medu či přednáška odborníka Karla Duška, který se v sobotu i neděli od 11 hodin zaměří na vliv léčivých bylin na výživu včel. Milovníci přírody si navíc budou moci pořídit výbavu do lesa, k vodě či na zahradu.

Sobota bude také patřit hudebnímu vystoupení Michal Tučný Revival Bandu, který vystoupí od 13 hodin společně se známým silákem Železným Zekonem. V neděli pak zahraje cimbálovka s Jožkou Šmukařem a vystoupí humorista Milan Pitkin. Součástí doprovodného programu bude i sochařské sympozium, na které se sjedou umělci z Česka, Slovenska i Polska.

„Bude to taková sochařská reality show, protože umělci budou svá díla ze dřeva vytvářet přímo před diváky v průběhu celé výstavy. V neděli se pak ve dvě hodiny uskuteční slavnostní vernisáž," dodala Miroslava Ševčíková.

Milovníky jídla potěší připravované zvěřinové a rybí speciality, děti mohou vyzkoušet i laserovou střelnici nebo střelbu z luku na 3D modely zvířat, a na vlastní oči spatřit rozličné druhy živých ryb. Otevřena bude také venkovní část dětského světa s prolézačkami, skluzavkami a dalšími atrakcemi.

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU