Každoročně by tak první středa v dubnu měla patřit akcím a projektům dokazujícím, že i starší lidé jsou plnohodnotnými členy společnosti a jejich zkušenosti mají svou váhu. Senioři pak zase mohou zjistit, že mladá generace není špatná, má jen odlišné životní postoje a priority.

„Je velmi důležité, aby se obě skupiny setkávaly a vzájemně se od sebe učily. Věřím, že vzájemná spolupráce bude přínosná a prospěje městu i jeho obyvatelům,“ vysvětlil motivy akce Pavel Motyčka.

Uzavírka silnice na ulici 3. pluku v Kroměříži trvala od pondělí do středy. Na rozdíl od řidičů, chodci si budou muset hledat jinou cestu i nadále, chodníky totiž zůstávají uzavřené až do konce května.
Ulici 3. pluku po uzavírce otevřeli, chodci ale mají dál smůlu

U příležitosti letošního Dne úcty ke stáří, který připadl na 5. dubna, vyhlásily Zdravé město Kroměříž a místní Agenda 21 literární soutěž, do které se přihlásilo 35 žáků základních a středních škol z Kroměříže a Holešova. Práce ve dvou soutěžních kategoriích hodnotila Rada seniorů a slavnostní vyhlášení a předání cen se konalo v Domově pro seniory U Kašny na Riegrově náměstí. Jak poznamenala členka Rady seniorů Jitka Dvořáková, všechny práce byly velmi povedené a vybrat ty vítězné nebylo vůbec jednoduché. (hed)

Sportovní liga v basketbalu Základních škol v Kroměříži.
Basketbalová umělkyně i sen o Barceloně