„Pořadatelé z Vyšší odborné školy pedagogické a sociální a Střední pedagogické školy Kroměříž ve spolupráci s Domem kultury i letos poskytli prostor pro prezentaci animátorských počinů dětí a mládeže ve věku od šesti do devatenácti let,“ připomněla ředitelka školy Jana Vítková.
Součástí soutěže byla i přehlídka nejúspěšnějších snímků pro školy a veřejnost, slavnostní ukončení se konalo za účasti odborné poroty, tvůrců, pedagogů a příznivců animované tvorby. Novinkou byl letos seminář na téma animace pro pedagogy a také tvůrčí dílny pro nadějné animátory.

Ilustrační foto
Do regionu vtrhly bouřky, starosti dělá voda i padlé stromy

Cenu poroty v kategorii 6 až 11 let (základní školy) získal animovaný snímek Jak žába snědla mouchu autorky Elišky Drbohlavové z Prahy. Ve stejné věkové kategorii, ale za umělecké školy a zájmové instituce si cenu poroty odnesl snímek Ptákdance ze ZUŠ Orlová. Ve stejné kategorii byla ještě porotou udělena speciální ocenění pro ZUŠ Ledeč nad Sázavou a ZUŠ Orlová za výtvarné pojetí přihlášených animací.

Ocenění poroty v kategorii 11 až 15 let (základní školy) putovalo za snímek Charlie Chaplin jde do barev autorskému týmu TOM Zlaté šípy z Valašského Meziříčí. Mezi uměleckými školami uspěl snímek Příběh ovečky od ZUŠ Vimperk.

K zajímavé tradici se v sobotu připojili na hradě Lukov děti z holešovského volnočasového střediska Tymy.
Den stromů oslavily děti z TyMy na hradě Lukově

Ocenění poroty v kategorii 15 až 19 let (střední a umělecké školy) bylo uděleno za snímek Výroba autorce Natálii Klimšové. Europoslankyně Michaela Šojdrová pak odměnila zájezdem do Bruselu soutěžní snímek TY od Dity Stuchlíkové, která zastupovala nejstarší kategorii 15 až 19 let. Poslední ocenění pak předal přímo starosta Kroměříže Jaroslav Němec za divácky nejúspěšnější film nadějnému animátorovi Wiktoru Macurovi za jeho film s názvem Bacha na to. (hed)

Na místě celou událost vyšetřovala policie, na incident se ptali svědků, personálu bazénu i napadeného chlapce. Toho následně zdravotníci odvezli do nemocnice.
Malého kluka napadla cizí žena! Incident se odehrál na otrokovickém koupališti