„Záměrem je vtáhnout do kulturně-společenského dění děti s hendikepem a podílet se na jejich začlenění do společnosti. I takto znevýhodnění lidé jsou schopni vnímat a spoluvytvářet," vysvětlil základní myšlenku festivalu ředitel Městského kulturního střediska (MKS) Holešov Pavel Chmelík.

Do Holešovění se zapojí děti z blízkého regionu, pedagogové, sociální pracovníci, studenti Univerzity Palackého z Olomouce a přidat se může i veřejnost.

„Ve dvoudenním programu nabídne festival velmi zajímavý program včetně muzikoterapeu­tického bubnování dětí, bubenicko-rytmického koncertu nebo vystoupení studentů dramaterapie," upřesnila Dana Podhajská z MKS.

Program festivalu odstartuje už zítra v sedmnáct hodin vernisáž výtvarníků Milana Valenty a Jiřího Válka. O hodinu později pak v sala terreně začne talk show s hercem Mario Kubecem, českým dramaterapeutem Milanem Valentou a finalistkou České Miss Šárkou Frýbortovou.

V sobotu je na řadě program ve velkém sálu zámku, a to ve čtrnáct hodin, kdy bude festival oficiálně zahájen.

Návštěvníky potom čeká muzikoterapeutické bubnování, písničky a představení lidových hudebních nástrojů z celého světa, vystoupení studentů dramaterapie a autorské čtení básníků. Program zakončí punk-rockový večer s holešovskou kapelou Los Perdidos a zlínskými Deep Purple Revival.