Jak se ještě může přihlásit vaše obec? Nejjednodušší cesta k přihlášení vede přes internetovou stránku www.ceskozpivakoledy.cz. Aby se nám podařilo alespoň pomyslně spojit celou republiku zpěváckým telemostem, je nezbytné zpívat právě dnes přesně v 18 hodin: všechna města i obce začnou zpívat stejnou koledu ve stejný okamžik a vzpomenou si přitom na příbuzné a kamarády na druhé straně republiky, kteří právě dělají totéž. Připojit se samozřejmě můžete na všech už daných místech.

V celé republice už je přihlášeno kolem tří set obcí, zpívat se bude ve všech krajských a okresních městech, ale také v mnoha menších vesničkách: přímo na Kroměřížsku máme nejméně patnáct míst: Kroměříž, Holešov, Hulín, Bystřice pod Hostýnem, Chropyně, Velké Těšany, Kurovice, Dobrotice, Skaštice, Přílepy, Osíčko, Jankovice, Količín, Brusné a Těšnovice.

A kam můžete následně poslat fotografie ze zpívání? V elektronické podobě na e-mailovou adresu redakce.kromeriz@denik.cz. Pokud si na zpívání pořídíte snímek a zašlete nám jej na tuto adresu, v následujících dnech ho otiskneme. Nebojte se poslat nám i více snímků a připojte také váš odhad účasti zpěváků.

Letos jsme si připravili šestici koled: čtyři z nich jsme vybrali sami, o dvou jsme nechali hlasovat naše čtenáře. Zpívat se tedy letos budou následující koledy: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Veselé vánoční hody a Pásli ovce Valaši. Zpívání zakončíme vánoční písničkou Vánoce, Vánoce přicházejí. 

Sháhněte si texty koled v pdf

Natrénovat zpěv koled můžete tady, na stránce hledejte POSLECHNOUT KOLEDY

Fotografie z vašeho koledování zasílejte, prosím, na redakce.zlin@denik.cz Děkujeme!

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU