V sobotu i v neděli se mohli návštěvníci zúčastnit komentovaných prohlídek, ale nejen to: v Libosadu je čekal také bohatý program, během kterého se mohli mnohé dozvědět, zasmát se s kejklíři, žasnout nad koňskými tanečníky nebo se ponořit do zvuků barokní hudby, která se ozývala z mnoha stran.

Sobotním vrcholem programu byl autentický barokní ohňostroj.

Nedělní program byl pak kvůli dešti ochuzen o tradiční půjčovnu kostýmů. Chladné počasí, které se táhlo celý víkend, však návštěvníkům zážitek nezkazilo.

„Vystoupení kejklířů bylo něco neuvěřitelného. Také vystoupení Štvanců bylo naprosto fascinující, nic tak krásného jsem roky neviděl. Za tento den jsme viděli tolik krásných věcí, co nevidíme za celý rok. Jsme maximálně spokojení a počasí nám to vůbec nepokazilo,“ vyjádřil se Pavel Procházka z Přerova.

A nadšení neskrývali ani návštěvníci z daleka.

„Přijeli jsme sem právě kvůli této události a jsme maximálně spokojení. Počasí nám to vůbec nepokazilo, moc nás potěšila vaše kultura a spontánnost, jste super, děkuji,“ vzkázal Stanislav Párobok ze slovenského Zvolena.

Ani čtvrtý ročník Krom Wars si nenechali ujít závodníci z celé Evropy: kromě domácích dorazili jezdci ze Švýcarska, Polska, Slovinska, Rakouska, Německa, Slovenska, nebo Ameriky.
Krom Wars rozhýbaly kroměřížskou Bajdu i přes nepřízeň počasí