Hokejisté RI Okna Zlín si před reprezentační přestávkou vylepšili náladu i bodový zisk. V utkání 19. kola extraligy na vlastním ledě porazili Třinec, který po šňůře sedmi výher v řadě odjel s prázdnou. Velmi dobrý výkon domácího celku viděl i zlínský odchovanec Petr Čajánek, který před zítřejším odletem do ruské Kazaně opět usedl na tribunu stadionu Luďka Čajky.

Na marodce domácího celku zůstali útočníci Okál s Rachůnkem, naopak Mokrejš se po uzdravení zařadil na pravé křídlo Balánovy formace a především v první třetině byl při chuti. V šesté minutě zastavil puk po jeho střele pohotově lapačkou Vojtek. Třinecký gólman byl v mnohem větším zápřahu než jeho protějšek Murín, který se vrátil na led po dvouzápasové pauze. „Naražený bok stále bolí, ale trenér se rozhodl mě nasadit, tak jsem to respektoval,“ řekl Igor Murín.

Vojtek se zaskvěl i proti Hamrlíkovi a Noskovi, ale v desáté minutě poprvé inkasoval. Po návratu Hampla z trestné lavice za příliš mnoho hráčů na ledě se po střele Lučky nejlépe zorientoval před brankovištěm Kubiš. Oceláři se příliš na dostřel nedostávali, přesto v 17. minutě trefil v přesilovce bek Pácal tyčku. Vzápětí na druhé straně Leška vybídl ke zvýšení Balaštíka, ale nejlepší zlínský střelec pálil těsně mimo.

Deváté trefy v sezoně se přece jen dočkal. Velký podíl na této trefě měl Leška, který svého parťáka našel nekrytého před Vojtkovou klecí. Ještě předtím ale domácím pořádně zatrnulo, když se po Vosátkově chybné rozehrávce řítil na Murína ve vlastním oslabení Tomas, ale zlínský gólman byl na správném místě. Třinec přece jen snížil díky Květoňově přesnému bekhendu, ale za dvě a půl minuty Zlín opět vedl o dvě branky poté, co Záhorovský v početní výhodě usměrnil do sítě střelu Galvase.

„Za aktivitu jsme si tři body zasloužili. Na naší straně byla vidět větší vůle po vítězství,“ pravil spokojený asistent zlínského trenéra Jaroslav Stuchlík. Zato na straně Třince vládl smutek. Poslední zápas před pauzou Oceláři nezvládli. „Chyběl nám pohyb, důraz v osobních soubojích i v zakončení. Nedokázali jsme si vytvořit ani šance,“ neskrýval zklamání hostující trenér Jiří Juřík.

RI OKNA ZLÍN - TŘINEC 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 10. Kubiš (Lučka), 36. Balaštík (Leška), 46. Záhorovský (Galvas) - 44. D. Květoň (Peterek)

Rozhodčí: Minář - Gebauer, Hlavatý
Vyloučení: 7:6
Využití: 1:0
Diváci: 4 134

ZLÍN: Murín - Hamrlík, Galvas, Nosek, Zubíček, Vosátko, Lučka, Klouček, Ďurák - Balaštík, Leška, Záhorovský - P. Barinka, F. Čech, Kubiš - Mokrejš, Balán, Andrašovský - M. Pšurný, M. Čech, R. Pšurný. Trenéři: Bokroš a Stuchlík

TŘINEC: Vojtek - Sekeráš, Pácal, Seman, Malec, Švarný, Andersons - Tomík, Štefanka, Kolusz - D. Květoň, Peterek, Martynek - Korhoň, Zálešák, Tomas - od 21. navíc Hampl, od 41. Steber. Trenéři Marek, Juřík a A. Mach.


 

PŘEČTĚTE SI VÍCE ZPRÁV Z KROMĚŘÍŽSKÉHO REGIONU

Moje Kroměřížsko Sport Kultura Podnikání Černá kronika