SK KARVINÁ – HK KROMĚŘÍŽ 5:9 (4:1, 0:5, 1:3)

Do zápasu lépe vstoupili domácí, kteří si vytvořili dvoubrankový náskok. V 11. minutě snížil Bouda, ale do přestávky hosté ještě dvakrát inkasovali.

„Karviná dala ze čtyř gólů, tři v přesilové hře. Naše fauly byly dost nešťastné. Navíc rozhodčí pískal dost přísně a neuznal nám gól, protože ho neviděl. S těmi čtyřmi góly brankář Vagner nemohl nic moc dělat, takže na rozdíl od zápasu s Uničovem jsme brankáře po první třetině nestřídali," řekl kroměřížský kouč Zdeněk Bečka.

Ani za stavu 1:4 se však kroměřížští hokejisté nevzdali a ve druhé třetině v Karviné ukázali, že nejsou v kvalifikaci náhodou. Po třech minutách se zapsal mezi střelce Stejskal. V polovině zápasu skóroval Vybíral a o necelou minutu později vyrovnal Křemeček. To nebylo ze strany hostů všechno. Ještě do konce druhé třetiny se z branky radovali Merta a Kotásek.

„Do druhé třetiny jsme trošičku změnili taktiku a podařilo se nám zápas otočit. Začali jsme hrát jinak v obraném pásmu. Kluci dostali jiné úkoly a dařilo se jim čistit předbrankový prostor. Dlouho jsem nezažil takový obrat. Jsem rád, že to kluci nezabalili a bojovali i za nepříznivého stavu. To se nám vyplatilo. Karviná se přestala dostávat do šancí a najednou nevěděla co má hrát. My jsme měli dobrou útočnou fázi i na začátku zápasu, ale nedokázali jsme své šance proměnit" řekl Bečka.

Na začátku posledního dějství Karviná snížila na rozdíl jedné branky. O minutu později se však prosadil hostující Sedlář a do konce zápasu přidali branky ještě Stejskal a Merta.

„Po sporné brance se domácí dostali na rozdíl jednoho gólu. Nám se podařilo naštěstí brzy opět odskočit a domácí už pak museli otevřít hru. Výsledek až tolik neodpovídá průběhu zápasu. Karviná má svou kvalitu, ale nám vyšla skvěle druhá třetina. Domácí odveta bude znovu hodně těžká," poznamenal trenér Kroměříže.

V pátek bude hrát Kroměříž v Uničově a kvalifikaci zakončí nedělním domácím zápasem s Karvinou, který začne v 17 hodin. „Uvidíme jak dopadne duel Uničova s Karvinou a jakou budeme mít ještě šanci. Samozřejmě by nám vyhovovalo kdyby vyhrála Karviná," dodal Bečka.

Branky a nahrávky Kroměříže: 10. Bouda (Blažek, Kotásek), 22. Stejskal (Křemeček), 29. Vybíral (Kotásek, Župka), 30. Křemeček (Gazda , Strojil), 36. Merta, 39. Kotásek (Murín, Rajnoha), 46. Sedlář (Murín), 57. Stejskal (Merta), 59. Merta (Křemeček). Kroměříž: Vagner – Župka, Gazda, Sedlář, Jelínek, Murín, Strojil, Paksi, Merta, Křemeček, Stejskal, Blažek, Rajnoha, Kotásek, Bouda, Vybíral, Šerka. Trenér: Zdeněk Bečka.

1. Uničov 1 1 0 0 5:1 3
2. Kroměříž 2 1 0 1 10:10 3
3. Karviná 1 0 0 1 5:9 0