Vláčná a nadýchaná bublanina

Budeme potřebovat:

  • 300 g polohrubé mouky
  • 4 vejce
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 kypřicí prášek
  • 200 g cukru
  • 160 g másla
  • špetku soli
  • cca 250 g ovoce
  • hrst mandlových lupínků (lze vynechat)
Tvarožník s ovocem
Dokonalé spojení chutí. Tvarožník s ovocem je ideální letní dezert

Postup:
V míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny (zhruba 10 minut), přišleháme rozpuštěné vychladlé máslo a zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli (přidávám ještě vanilku, aby to provoněla).

Rozehřejeme troubu na 175 °C. Těsto přeneseme do máslem vymazaného a polohrubou moukou nebo krupicí vysypaného pekáče nebo plechu s vysokým okrajem. Posypeme ovocem (například jahodami, malinami, rybízem nebo třešněmi), které předem lehce obalíme v polohrubé mouce, aby se nepropadlo.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C přibližně 20 až 30 minut. Jakmile začne zlátnout shora, zkusíme propečenost špejlí a máme hotovo.

Necháme vychladnout, kdo chce, tak si i pocukruje.

Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také na Instagramu a Facebooku.