Sytě zelená medvědí polévka

Budeme potřebovat:

180 g medvědího česneku
2 lžíce másla
2 malé šalotky
1 velká brambora
450 ml vývaru
150 ml smetany 33%
sůl
pepř
muškátový oříšek

Postup:

Na másle zpěníme najemno nakrájené dvě malé šalotky, přidáme na kostky nakrájenou velkou bramboru, promícháme a po chvíli zalijeme vývarem. Povaříme, aby změkly brambory. Poté přidáme nahrubo pokrájené listy medvědího česneku a zalijeme smetanou. Minutku provaříme, odstavíme a rozmixujeme ponorným mixérem. Dochutíme solí, pepřem, nastrouháme kousek muškátového oříšku a případně doladíme konzistenci. Servírujeme s tím, co máme rádi, klidně krutony, sýr, slanina, smetana…

O Markétě
Markéta Chovancová je nadšenou tvůrkyní fantastických moučníků i slaných pokrmů. O své umění se s Vámi pravidelně dělí v našem seriálu. Markétiny recepty můžete sledovat také  na Instagramu a Facebooku.