Masové rolády
Budeme potřebovat:
- 3 kuřecí prsa (asi 600 g)
- 250 g pečeného boku
- koření na kuřecí maso, může být lehce pikantní
- sůl
- 3 lžíce kremžské hořčice

Postup:
1. Každé kuřecí prso podélně prokrojte, abyste zvětšili jeho velikost. Prokrojit byste měli přibližně v polovině výšky kuřecího prsa, ostrým nožem. Nedokrojte až do konce, aby zůstalo prso spojená a vám tak vznikne široký plát masa.
2. Ten naklepejte paličkou na maso, osolte a opepřete.
3. Namažte hořčicí. Můžete použít i oblíbené koření na kuřecí maso. Výborná jsou třeba sušená rajčata s česnekem a bazalkou nebo pikantní koření s pepřem a chilli.
4. Celou plochu masa zaskládejte plátky pečeného boku. Pevně zarolujte, utahujte a kolem hotové rolády naskládejte tenké plátky pečeného boku.
5. Opatrně zafixujte kuchyňským provázkem nebo párátky.

6. Dejte opékat na pánev s troškou oleje. Opečte ze všech stran, dozlatova. Nechejte na pánvičce, pokud ji můžete dávat do trouby nebo přendejte do pekáče s víkem.
7. Přiklopte víkem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 40 minut.
8. Vyndejte z trouby, zbavte roládu provázku nebo párátek. Nakrájejte na plátky a podávejte s libovolnou přílohou. Já jsem k roládě upekla domácí housky.
Alena Elly Kolaříková, autorka blogu Bohyně kuchyně, má tři děti, práci a koníčky, ale nechce sebe ani rodinu šidit na jídle. Naučila se tedy vytvářet chutná a na pohled krásná jídla, u nichž nemusíte trávit hodiny v kuchyni, ale která jsou většinou hotová do třiceti minut. Na svém kontě má dvě Božské kuchařky. Její recepty můžete sledovat i na Instagramu.