Hovězí maso s květákem
Budeme potřebovat:
- 800 g hovězí maso
- 2 polévkové lžíce olivový olej
- 1 ks cibule
- 1 čajová lžička sůl
- 1 čajová lžička pepř černý mletý
- 2 čajové lžičky červená paprika mletá
- 2 čajové lžičky sušené chilli
- cca 1 l vody
Postup:
1. Do hrnce dejte olej a nechte ho zahřát.
2. Přidejte nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.
3. K cibuli přidejte maso v celku, jen ho přeřežte na polovinu, lépe se vám tak udusí.
4. Maso dobře osmažte a přidejte sůl, pepř, papriku, chilli.
5. Podlijte vodou tak, aby maso bylo pod vodou jen něco přes polovinu.
6. Nechte ho dusit pod pokličkou přibližně 4 hodiny. Musí se dělat opravdu velmi pomalu.
7. Květák si nakrájejte do pekáče, přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, 1 čajovou lžičku soli, 1 čajovou lžičku červené mleté papriky, 1 čajovou lžičku kurkumy a do půl deci vody 1 prolisovaný stroužek česneku.
8. Pořádně to celé promíchejte a dejte péct na 200 °C na 40 minut.
9. Já jsem k masu udělal chilli omáčku. Věřím, že vám bude chutnat.
Muž s varechou Viliam Lajgút nabízí jednoduché a oblíbené recepty. „Stačí se podívat, co máš doma v lednici, a můžeš uvařit jídlo, které ti bude každý závidět. Věřím, že si každý přijde na své,“ říká sympatický kuchař. Jeho recepty můžete sledovat také na Instagramu.