„V mužstvu máme tři pamětníky – Budína, Hromka a Matouška, kteří se snaží kluky ještě navíc motivovat. Už jednou dokázali porazit takový mančaft, vědí, že Brno není nepřekonatelný soupeř," prozradil trenér sešívaných Vlastimil Chytrý, že v kabině padla zmínka o slavném dvojutkání.

Se Zbrojovkou dojede do téměř třicetitisícového města jeden pamětník nezdaru, a to 25letý záložník David Pašek. V hlavě má ale hlavně postup. „Na zápasy s Kroměříží si matně pamatuju. Oba jsme tehdy prohráli a nepodali jsme dobré výkony. Nicméně jako odplatu to teď neberu, prostě musíme hrát na vítězství, protože jsme favorit. V úvodních kolech je to vždycky ošidné, vypadl Baník, vypadlo Slovácko a my něco podobného rozhodně připustit nechceme. Nelze absolutně nic podcenit," varuje.

Kroměřížský tým tehdy přivedl k úspěchu současný kouč Hulína Jindřich Lehkoživ. Nyní se zvučného soupeře bude snažit se svěřenci přelstít ambiciózní Vlastimil Chytrý. Aktuálně sedmý celek Moravskoslezské fotbalové ligy zbraně předem neskládá.

„Jsem strašně rád, že jsme se dostali z krize. Čtyřikrát v řadě jsme ztratili body, ale teď jsme dvěma výhrami nastartovali novou sérii a do mančaftu se vrátila pohoda. Je to výhoda, že do utkání jdeme v dobrém psychickém rozpoložení. Na nás není žádný tlak a v klidu se půjdeme porvat o dobrý výsledek," sdělil 35letý stratég.

Dnešní zápas je pro jeho výběr hlavně odměnou za práci a jistým bonusem. A celkově se jedná o svátek pro celou Kroměříž.

„Bylo to naše předsezonní přání dojít k duelu s Brnem. Jsme tedy rádi, že jsme zvládli těžká střetnutí v Líšni a ve Vyškově. Nyní přijde hodně diváků a těší se také trenéři či hráči. Každý, kdo do utkání zasáhne, tak jej odmaká na sto dvacet procent. Užijeme si to," poznamenal obdivovatel Realu Madrid, jenž upřímně přiznává, že primárně se soustředí na třetiligovou soutěž.

„Neděláme si vzdušné zámky, že bychom MOL Cup mohli vyhrát. Je to zpestření a odměna. Budeme se snažit utkání zvládnout, ale já mám myšlenky hlavně na důležitý sobotní zápas v Prostějově," neskrýval Chytrý.

Přesto před Hanáky stojí velká výzva triumfovat nad prvoligovým sokem a nechybí ani individuální motivace pro hráče. „Máme věkový průměr týmu dvacet dva let a toto utkání slouží přesně k tomu, aby se kluci ukázali před trenéry a pozorovateli v dobrém světle a řekli si o lepší angažmá," upřesnil Vlastimil Chytrý.