„Máme vytipovány tři až čtyři hráče jak do obrany, tak ofenzivy. Pokud by vyšli dva, byli bychom spokojeni," hlásí hrající předseda SKF Elko Holešov Milan Roubalík.

Třebaže nováček je s tříbodovou ztrátou na dně tabulky skupiny D, svou pozici za ztracenou nepovažuje.

„Naopak, jsem optimista. Věřím, že minimálně na osmdesát procent soutěž zachráníme. Nechceme zpět do krajského přeboru, uděláme pro to maximum. Ale jen po sportovní stránce," zdůraznil šéf klubu z Hané.

Se společnou přípravou začali v Holešově na umělém povrchu 10. ledna, přičemž mezi patnáctkou fotbalistů se hlásila již první možná posila.

„Na testech z Bystřice rychlý ofenzivní fotbalista Štěpán Dluhoš. Pokud uspěje, budeme jednat s klubem. O dalších jménech z taktických důvodů nechci hovořit. V přípravě ale bojují o sestavu další tři hráči, co byli na limitovaný přestup v nižších soutěžích," doplnil a coby hrající šéf klubu jde v přípravě všem příkladem.

„Tréninky jsou a budou hodně náročné, bez kondičky to nejde. Trenér, jenž preferuje vytrvalost, pro úspěch dělá maximum, nyní je to už na nás hráčích. Chodí nás okolo patnácti, věřím, že nejen stmelíme partu příští týden na čtyřdenním soustředění v Rožnově pod Radhoštěm," pousmál se Roubalík, jenž v kabině neustále vštěpuje spoluhráčům, o co půjde Holešovu v odvetách.

„Už i já ve 39 letech uvažuji o konci kariéry, rád bych se pozvolna přesunul do rezervy, ale dokud se nám nepodaří najít adekvátní náhradu, musím vydržet," je rozhodnutý Roubalík.

Na úvod favorité

Úvod jara sice patří do kategorie vražedných, ale jinak si Hanáci los pochvalují.

„Na začátku se proti favoritům rozehrajeme a můžeme jen překvapit. Na podzim jsme totiž v žádném zápase vyloženě nevybouchli, proto nemusíme propadat pesimismu. Navíc přímé konkurenty v boji o záchranu budeme hostit doma, což nám dává větší naději. Budeme bojovat," zopakoval.

První zápas sehrají Holešovští již druhou březnovou sobotu, kdy je čeká dohrávka se silným Slavičínem.

„Klimatické podmínky jsou nyní sice pro fotbal šílené, ale věřím, že se zápas odehraje. Uvidíme, stejně jako následně v Rosicích a s vedoucím Hodonínem," dívá se do svých poznámek předseda SKF Elko Milan Roubalík.

Program přípravných zápasů Holešova

21. 1. v Novém Jičíně, 18. 2. v Kroměříži, 4. 3. v Hulíně.