ADMIRA HULÍN (1) – MARTINICE (2)

Admira může být před šlágrem jara v klidu. Její odstup před druhými Martinicemi je nadále komfortní – činí dvanáct bodů.

„Celkem jsme v klidu. Bude to prestižní utkání, na které se těšíme. Připravovat se budeme jako na kteréhokoliv jiného soupeře. Zápas bude mít patřičný náboj, když se střetne první s druhým,“ myslí si trenér Admiry Stanislav Dorazín.

Na tradici hulínského klubu to není nějak převratně dlouhá série šesti utkání bez porážky, ale momentálně je nejdelší mezi okresní čtrnáctkou. Neporazitelnost si drží od 26. října, kdy padla v Kyselovicích.

„Doufám, že naši úspěšnou sérii, která vypovídá o naší formě, vnímá i soupeř,“ podotkl Dorazín.

Admira má současně nejlepší defenzivu. V pěti jarních zápasech inkasovala jen tři branky.

„Je to určitě potěšující. Uvidíme, nakolik nás vyzkouší ofenzivní řady Martinic. Kvalita některých hráčů soupeře je nesporná,“ uznal hulínský trenér.

Domácí si moc dobře uvědomují, že výhra v tomto utkání by byla hodně důležitým krokem k postupu.

Svěřenci trenéra Fischera budou mít o motivaci navíc, na podzim totiž podlehli doma Admiře 1:5.

„Po posledním utkání se Zdounkami máme problémy se zraněnými hráči. V takové situaci budeme rádi, když neuděláme ostudu. Motivace nám nechybí. Chceme hrát s Admirou vyrovnaný zápas, ale na výhru to asi stačit nebude. Domácí mohou hrát v klidu, protože o postup je už nikdo nepřipraví. Myslím si, že to bude pěkný fotbal před slušnou diváckou kulisou,“ dodal trenér Martinic Ladislav Fischer.

Vzájemná bilance: 4 – 2 – 2, 16:8

Série: Admira doma 13× neprohrála. Martinice 5× vyhrály.

CHVALČOV (7) – KYSELOVICE (5)

Oba soupeři se střetnou dvakrát během necelého týdne. Už v pátek 1. května je čeká ve Všetulích finále poháru OFS Kroměříž.

„Pro nás je mnohem důležitější toto utkání. Na pohárové utkání pošleme tým složený především z dorostenců, protože nás čekají během čtrnácti dnů čtyři zápasy,“ podotkl trenér Chvalčova Bohuslav Polášek.

V posledních čtyřech kolech získal Chvalčov jenom dva body.

„Je to špatné. Hra je docela dobrá, ale neproměňujeme šance a děláme hrubky v obraně. Brankáři nás nedrží. V zápase se Záhlinicemi zachytal docela dobře, ale jedna z mála střel na naši branku znamenala gól,“ řekl smutně Polášek.

Pokud chtěl Chvalčov v letošní sezoně doma vyhrát, musel vstřelit nejméně tři branky.

„Zatím nám to nejde vstřelit tři branky, a když jsme dali jednou čtyři, tak jsme čtyři dostali,“ připomenul trenér Chvalčova.

S Kyselovicemi se domácím vůbec nedaří. V pěti vzájemných zápasech v rámci okresního přeboru získali jenom jeden bod.

„Nedaří se nám proti Kyselovicím, ale musíme to už zlomit. Jak nám to tam začne padat, tak si to asi někdo odnese,“ předpovídá Bohuslav Polášek.

Hosté hrají o jistotu záchrany. Tým, který v předchozích devíti letech nasbíral 33 bodů, neskončil na horším než devátém místě. Kyselovicím chybí k této metě dva body.

„Celkem si věříme. Hrát se bude na pěkném hřišti, což bude pro nás výhodou, kterou jsme ztratili na nekvalitním hřišti v Tučapech. Hra domácích nám vyhovuje. Oba týmy se snaží kombinačně. Šance budou vyrovnané. Možná jsem trošku optimistický, když řeknu, že získáme alespoň bod,“ dodal hrající trenér Kyselovic Vít Říkovský.

Vzájemná bilance: 0 – 1 – 4, 6:18

Série: Chvalčov 5× nevyhrál.

PRUSINOVICE (10) – SKAŠTICE (4)

Prusinovice nastřílely od roku 2000 v okresním přeboru už 397 gólů. To je nejvíc ze všech účastníků.

„Určitě se budeme snažit posunout metu vstřelených branek na 400. Pro kluky to bude další motivace navíc. Samozřejmě nás mrzí, že jsme nezvládli derby v Roštění. Vyhecované zápasy nám nějak nesvědčí, nezvládáme je. Všiml jsem si, že se nám víc daří proti kvalitnějším týmům. Doufám, že ofenzivně naladěné Skaštice nám budou vyhovovat. Na zápas se těšíme a doufám, že ho zvládneme“ řekl trenér domácích Martin Novák.

Skaštice venku neprohrály pět duelů v řadě.

„V Prusinovicích nás čeká těžký soupeř a především těžký terén. Domácí nás porazili na podzim a my jim to budeme chtít oplatit. Ve vzájemných zápasech to bývá většinou útočný fotbal. Myslím si, že si diváci opět přijdou na své a uvidí spoustu branek,“ předpovídá hrající trenér Skaštic Ivo Frýdl.

Jindřich Lehkoživ vstřelil letos osm branek, čtyři z nich znamenaly vítězství Skaštic. V této statistice je nejlepší ze všech hráčů okresního přeboru.

„Zdravotní stav našeho týmu je špatný. Chybět bude zřejmě i Lehkoživ,“ dodal Frýdl.

Vzájemná bilance: 4 – 1 – 4, 32:28

Série: Skaštice venku 5× neprohrály.

NĚMČICE (3) – TUČAPY (11)

Němčice už doma šestkrát neprohrály.

„Vezeme se na vítězné vlně, kterou nám přerušila jenom remíza se Skašticemi. Herně se nám daří a chceme tak pokračovat dál. Doma chceme v každém případě zvítězit. Tučapy hrají o záchranu a určitě nepřijedou odevzdané. Na to hráče upozorním, aby k utkání přistoupili zodpovědně,“ zdůraznil trenér Němčic Martin Zaoral.

Hostující Tomáš Sedlařík je nejčastěji napomínaným hráčem soutěže. V této sezoně viděl už osmkrát žlutou kartu.

„Karty dostává především za mluvení. Disciplína bude důležitá i v tomto utkání. Podle postavení v tabulce jsou favoritem domácí a my můžeme jenom překvapit. Myslím si, že utkání bude dost vyhrocené, protože je to takové malé derby,“ dodal hrající trenér Tučap Libor Adámek mladší.

Vzájemná bilance: 2 – 1 – 2, 13:11

Série: Němčice doma 6× neprohrály. Tučapy venku 7× nevyhrály.

ŽERANOVICE (8) – MRLÍNEK (9)

Čtyři zápasy a jen jedna remíza. Taková je jarní bilance Žeranovic. Jen díky rozpačitým výsledkům konkurentů se Žeranovičtí propadají v tabulce jen pozvolna.

„Jsme teď trošku v krizi, ale já doufám, že doma s Mrlínkem to zlomíme. Soupeř vyznává tvrdou hru a je dost nepříjemný. Bude asi hodně rozhodovat síla,“ poznamenal hrající trenér Žeranovic Karel Klimek.

Mrlínek v minulém kole doma vysoko prohrál s Němčicemi 2:6.

„Oba týmy jsou na tom stejně, takže očekávám hodně vyrovnaný zápas. Nám půjde o to, abychom se trošku odpoutali od mužstev, která jsou v tabulce za námi a pomalu nás dohání. Ze čtyř zápasů jsme uhráli tři body, což naznačuje, že jsme v krizi. Vítězství by nám zvedlo sebevědomí do dalších zápasů a doufám, že se tak stane,“ dodal trenér hostů Martin Mikulík.

Vzájemná bilance: 4 – 0 – 3, 15:11

Série: Žeranovice 6× nevyhrály. Mrlínek venku 5× nevyhrál.

ZDOUNKY (6) – ROŠTĚNÍ (14)

Zdounky vyhrály jenom jedno vzájemné utkání. Na podzim porazily svého soupeře 2:1.

„Hostům se podařilo tým kvalitně doplnit a je to na výsledcích znát. Nám velí domácí prostředí povinnost zvítězit,“ připomenul trenér Zdounek Vladimír Andrýsek.

Poslední výhra Roštění venku? Před dvaceti zápasy na hřišti Holešova B ještě v I. B třídě. Situace týmu je přes zlepšené jarní výsledky nadále kritická.

„Naše bilance venku je špatná. Musíme se poprat o další body a pokusit se dohnat naši podzimní ztrátu. Zdounky mají však kvalitní tým, což dokázaly jen těsnou prohrou v Martinicích. Pro nás je každý bod důležitý,“ doplnil trenér Roštění Petr Paštěka.

Vzájemná bilance: 1 – 2 – 3, 6:10

Série: Roštění venku 20 nevyhrálo (klubový rekord od r. 2000).

ZÁHLINICE (13) – POČENICE (12)

Pro oba týmy to bude zřejmě rozhodující utkání sezony.

„Pokazili jsme předchozí domácí utkání s týmem Tučap, takže teď nám nezbývá nic jiného, než vyhrát. V případě výhry bychom měli vzhledem k odloženým zápasům reálnou šanci dostat se před Počenice v tabulce. Doma jsme letos ještě nevyhráli a to musíme v neděli změnit,“ burcuje hrající předseda Záhlinic Ladislav Paštěka.

Počenice by byly určitě rády, kdyby rozšířily skromnou sbírku remíz. Letos se dělily se soupeřem pouze jednou. Bylo to hned ve druhém kole v Prusinovicích po divoké přestřelce 4:4.

„Pro nás by byla ziskem i remíza. Záhlinice nepodávají špatné výkony. Neprohrávají o moc gólů a často remizují. Nepočítám, že by padlo hodně gólů. Doufám, že potvrdíme naši zlepšenou hru v obraně a přerušíme sérii porážek na hřištích soupeřů. Bude to jeden z klíčových zápasů jara,“ přiznal hrající trenér Počenic Josef Hrušák.

Vzájemná bilance: 0 – 0 – 1, 2:3

Série: Záhlinice doma 8× nevyhrály (klubový rekord od r. 2000). Počenice venku 6× prohrály (klubový rekord od r. 2000).