„Mohli jsme hrát na umělé trávě, ale chceme hrát na přírodní, proto jsme se rozhodli pro odklad. Jde nám také o diváka, který by v tomto chladném počasí na zápas nepřišel,“ vysvětluje trenér hanácké Slavie Ivo Světlík.

Ve stejném náhradním termínu se odehraje i další duel 18. kola MSFL mezi Velkým Meziříčím a Hulínem.

„Trvající nepříznivé počasí pro fotbal přineslo další změnu v termínu zápasu. Zápas ve Velkém Meziříčí, který se původně měl hrát v neděli 25. března, se po dohodě klubů odkládá,“ informuje na klubovém webu sekretář Spartaku Hulín Jaromír Klepš.

Zkušený funkcionář navíc potvrdil změnu termínu dalšího domácího zápasu s Prostějovem. „Místo v sobotu 31. března se bude hrát už na velikonoční pátek 30. března od patnácti hodin,“ hlásí Klepš.

Odložený byl rovněž duel divize D mezi vedoucím Tišnovem a Stráním. O náhradním termínu oba kluby nyní jednají. Zbývající zástupci Zlínska v moravských fotbalových soutěžích by měly o víkendu hrát.

Otrokovice v neděli dopoledne hostí Hlučín, Valašské Meziříčí čeká duel v Petřkovicích. Vsetín v divizi E nastoupí v Jeseníku, Slavičín míří do Frýdlantu nad Ostravicí a Brumov doma hostí Nové Sady.

O tom, zda se bude skutečně hrát, rozhodne na základě počasí a stavu hrací plochy nejspíš až hlavní rozhodčí po příjezdu na daný stadion.

Hraje se …
MSFL: Otrokovice – Hlučín

Mělo by se hrát …
MSFL: Petřkovice – Valašské Meziříčí
Divize E: Jeseník – Vsetín, Brumov – Nové Sady, Frýdland nad Ostravicí – Slavičín

Nehraje se …
MSFL: Kroměříž – Uherský Brod, Velké Meziříčí – Brumov
Divize D: Tišnov – Strání