HS KROMĚŘÍŽ – OSTRAVA B 1:0 (0:0)

První poločas nabídl jen hodně průměrný třetiligový fotbal. Domácí tým se snažil ohrozit branku soupeře jen střelami ze střední vzdálenosti a s centrovanými míči na obsazené útočníky si obrana Ostravy poradila. Útočná snaha hostů končila na dobře organizované defenzivě Hanáků.

„V prvním poločase byla vidět na hráčích ještě únava z nedělního utkání. Přesto jsme častěji drželi míč a dokázali zakončit akce, jenže bez přesné střelby, nebo nám chyběl krok," poznamenal trenér Hanáků Jaroslav Baďura.

První vzruch přinesla až 49. minuty, kdy byl domácí kapitán Šilinger blízko gólu, ale míč do branky po rohu neprotlačil. Skore mohl změnit také Žůrek, jenže poté, co se zbavil svého strážce, mířil nad branku. Rozhodnutí si domácí nechali na 85. minutu, kdy se jim povedla ukázková akce na jeden dotek. Střídající Fiala předložil tutovku Šromovi a ten vstřelil jediný gól utkání.

„Ve druhém poločase se hrálo především ve středu hřiště. Povedlo se nám střídání, když Fiala připravil hlavou gól pro Šroma. Myslím si, že vítězství bylo zasloužené, protože soupeř neměl žádnou šanci. Někdy se body rodí těžce jako dnes a o to je jejich zisk cennější," zdůraznil Baďura.

Branka: 85. Šrom. ŽK: Kovařík, Budín – Skoupý. Rozhodčí: Drozdy – Černý, Plesar. Diváci: 274.

Kroměříž: Lovásik – Stojaník, Šilinger, Klabal, Kovařík – Šrom (90. Moravčík), Steiner, Budín (68. Konečník), Havlík – Žůrek, Janča (76. Fiala). Trenér: J. Baďura.