„Protože jsem v čele už 11 let, což je dlouhá doba, už při poslední volbě jsem naznačil, že když se najde kandidát se stejným názorem na fotbal, rád své křeslo přenechám. Bohužel se tak nestalo, proto jsem opět přijal nominaci od klubů," vysvětlil stávající předseda.

Hlavním důvodem, proč vstupoval do regionální kopané ve svém bydlišti, byla nespokojenost s tehdejšími poměry ve vedení okresního svazu. „Podařilo se odstřihnout struktury propojené na rozhodčí. Bohužel i nyní zde cítím tlaky, aby fotbal opět začali ovládat sudí, což je proti mému přesvědčení a myšlení," upřesnil.

Jeho protikandidátem totiž bude Stanislav Pochylý z Trávníků, profesionální sudí první a druhé české ligy, člen výkonného výboru a předseda komise rozhodčích OFS Kroměříž.

„Volba předsedy proběhne tajně, stejně jako výkonného výboru, kde na šest volných míst je sedm kandidátů. Na poslední chvíli přišel z Komárna návrh na nominaci jejich místopředsedy Jaroslava Žejdlíka. Jinak budou kandidovat všichni stávající členové," potvrdil Kopčil.

Valná hromada OFS Kroměříž se bude konat dnes od 16 hodin tradičně v Hulíně, jména nového aparátu svazu a předsedy by měly být známy asi o dvě hodiny později. „Hlavní činností svazu je řízení soutěží v okrese.