SK SPARTAK HULÍN – 1. FC SLOVÁCKO B 3:0 (2:0)

Hosté ze Slovácka začali aktivně, ale z první standardní situace domácích inkasovali. Ve 12. minutě zahrával Dvořáček rohový kop, kterým našel v pokutovém území Rumana a domácí stoper otevřel skóre.

I v dalším průběhu prvního poločasu se hrálo především na polovině Hulína, ale hosté si žádnou gólovou příležitost nevytvořili. Dvě minuty před přestávkou poslal prudký centr před branku Slovácka Kopečný a míč poslal do vlastní sítě Trajtel.

„Jsem rád, že jsme dnešní zápas zvládli. Kvůli zranění jsme měli už jen dva hráče na lavičce a hned v prvním poločase jsme museli sáhnout ke střídání, kdy z hřiště musel Dominik Krhut, takže jsme měli už do hry jen jednoho hráče," řekl domácí kouč Jindřich Lehkoživ.

„Z naší strany byl povedenější první poločas, ve kterém jsme si vytvořili dostatek příležitostí ke vstřelení branky. Měli jsme herní převahu, ale nedokázali jsme míč dotlačit do branky. U první branky zaváhal brankář a druhý gól jsme si dali sami. Byly to dvě nešťastné branky," řekl trenér Slovácka B Jan Palinek.

Po přestávce se mezi střelce se už zapsal jen domácí Kopečný. V 83. minutě postupoval po přihrávce Číhala sám na gólmana Fryštáka a svou příležitost využil.

„Na rozdíl od předchozích zápasů se k nám dnes přiklonilo štěstí. Obě příležitosti v první půli skončily gólem, i když ten druhý za přispění obránce Slovácka. I když byl soupeř ve druhém poločase víc na míči, tak jsme si to pohlídali, do ničeho jsme je nepouštěli a měli jsme další dvě nebo tři šance. S výsledkem jsem spokojený a musím klukům poděkovat," zdůraznil trenér Hulína Jindřich Lehkoživ.

„Ve druhé půli jsme se už nedostali k ničemu, takže ten výsledek je spravedlivý. Za výkon ve druhém poločase jsme si opravdu nezasloužili nic. Domácí hráli ze zabezpečené obrany a to na nás úplně stačilo. Neměli jsme kvalitu, abychom se prosadili," přiznal trenér hostů Jan Palinek.

Branky: 12. Ruman, 43. vl., 83. Kopečný. Rozhodčí: Drozdy – Miko, Klíma. ŽK: Kadlec – Trajtel. Diváci: 130.

Hulín: Vogl – Červenka, Číhal, Ruman, Vyskočil – Krhut (40. Zlámal), Kadlec, Dvořáček, Mršťák – Kopečný, Paciorek (73. Barcuch). Trenér: Jindřich Lehkoživ.

Slovácko B: Fryšták – Prajza, Břečka, Trousil, Pilka (80. Groulík) – Fojtášek, Bartoš, Machač, Trajtel (61. Hanák) – Kübl, Janečka. Trenér: Jan Palinek.