„Šel si s kamarády zahrát na umělou trávu fotbálek, protože jich bylo málo. Po čtvrthodině hry bez jakéhokoliv předchozího kontaktu se po rozehrání autu složil k zemi a již mu nikdo nedokázal pomoci," smutnil šéf fryštátské kopané Vratislav Rudolf, který si moc dobře pamatuje, jak před více než dvěma roky přišel do jeho klubu.

„Prakticky se k nám přihlásil přes internet coby hráč páté nejvyšší slovenské ligy. Původně měl namířeno jinam, ale rychle u nás lidsky zapadl, dal jsem mu práci a už u nás zůstal. V srpnu u nás načal třetí sezonu, zabydlel se zde, našel si zde přítelkyni," těžce vzpomíná Rudolf.

I přes bleskurychlý zásah spoluhráčů a rychlé záchranné služby ani tři čtvrtě hodinové oživování nepomohlo.

„Spekuluje se o infarktu stejně jako o skryté srdeční vadě. Pravdu určila až soudní pitva v Olomouci, jejíž výsledek ale zná jen rodina," krčí rameny Rudolf starší.

Hned na druhý den ofenzivnímu záložníku, který začínal s fotbalem ve Velkých Kostolanech a později v trnavském Spartaku a Pečeňadech, na hřišti ve Fryštáku vytvořili spoluhráči malý pomníček, který rychle obklopily svíčky a kytice.

„Všechny nás tato tragická událost citlivě zasáhla. I proto jsme hned v pátek zažádali o odklad nedělního duelu s Kelčí zatím na neurčito a plný autobus v neděli odjel na pohřeb, kde jsme mu na poslední sbohem vedle věnce a kytic odvezli i jeho dres, balon a klubovou vlajku," doplnil předseda-

I přes tragickou události hned na začátku nadcházejícího týdne začnou v prvním týmu s tréninkem.

„Život jde dál, stejně jako nyní řešíme velký problém s nedostatkem hráčů. Máme totiž čtyři zraněné, dva vyloučené. Opravdu těžko říci, s kým nastoupíme příští víkend ve Strání. Oprášit registračku si snad bude muset i náš trenér Ivoš Světlík," dodal Vratislav Rudolf.