LUBNÁ – SLAVKOVP. H. 2:1 (1:1)

„Po vydřené páteční dohrávce nás čekal lídr tabulky. Začali jsme sebevědomě a ve 4. minutě poslal míč hlavou do šibenice Rybenský. Slavkov se dostal do hry ve 30. minutě standardkou z poloviny hřiště. Gólman nepříjemný nákop neudržel a hosté vyrovnali. To co naši kluci předvedli po přestávce, bylo až neuvěřitelné. Dřeli do úmoru a drželi se stále svojí hry. V 85. minutě byli za svůj výkon odměněni, Ivo Havlík skočil do centru rybičkou a bubenští hráči i fanoušci propukli v nadšení. Slavkov nás sice dostal chvílemi pod tlak, ale při všem respektu k soupeři, byl tohle náš zápas," konstatoval asistent trenéra Lubné Jiří Jirásek.

„Nezbývá než soupeři pogratulovat. Barot, P. Krajcar, Z. Sadil i Kotas to jsou jména, která nám chybí. Dnes nám nechyběla bojovnost, ale kvalita při obraných standardkách a předfinální řešení útočných akcí. Tak jak se poslední tři týdny připravujeme tak to teď vypadá na hřišti. Sportu člověk musí něco dát a obětovat a pak se mu to vrátí v zápase. Někteří se připravili na zápas na rybářských závodech den předtím zodpovědně. Ale jak řekl jeden divák a ostatní si to možná mysleli, může za to trenér. Tak to beru na sebe a hned po sezoně mu předám trenérské žezlo," konstatoval trenér Slavkova p. H. Josef Janečka.

Branky: 6. Rybenský, 84. I. Havlík – 33. J. Krajcar. Rozhodčí: Skyba. Diváci: 100. Lubná: Marák– Moravčík, I. Havlík, R. Havlík, Kašík, Kulcsár, Scholz (90. Haloda), Skácel (78. Dubina), Železník, Kovařík, Rybenský. Slavkov p. H.: Neradil – R. Sadil, Kužel (46. L. Urbánek), J. Krajcar, Pavlica, Šimčík, M. Urbánek, Ponížil, Pálka, Kostov (52. Čačala), Darebníček.

ZDOUNKY – HOLEŠOV B 2:0 (1:0)

„V tomto utkání jsme museli naplno bodovat a to se nám podařilo. Hned v první minutě zápasu otevřel skóre Kyrcz, ale přes další možnosti, se do poločasu výsledek nezměnil. Po přestávce jsme po hezké kombinační akci zvýšili vedení opět Kyrczem. Hosté se po celý zápas snažili hrát aktivně, ale na jistého Rampase s dobrou obranou to nestačilo. Teď nás hodně mrzí minulý zápas," posteskl si předseda Zdounek Zdeněk Čevela.
Branky: 2. a 52. Kyrcz. Rozhodčí: Tříska. Diváci: 100. Zdounky: Rampas– Karlík (68. M. Buša), Věžník, L. Buša, Kozubík, Sigmund, Navrátil, Kyrcz, Rokos (71. Pospíšil), Pektor, Červík. Holešov B: Pospíšil – Matuška, Šuba, Kadlčík, Leško, Uruba, Hasala, Machálek (74. Sedláček), Paštěka, Vaculík, Hradil.

LOUKOV – CHVALČOV 3:1 (1:1)

„V tradičním derby a v netradiční čas jsme doma přivítali tým Chvalčova, kterému se na jaře nebývale daří a letí tabulkou nahoru. O to cennější jsou pro nás tři body. Zápas byl vyrovnaný a otevřený. Rozhodla nejspíše bojovnost a zarputilost našich hráčů. Některé spoluhráče jsem nepoznával a je opravdu zajímavé, že to najednou jde. Výhra 3:1 a bilance šest bodů z šesti možných s blízkým soupeřem potěší," přiznal hráč Loukova Hynek Kundera.

„Všechno jednou končí, i naše vítězná série. V prvním poločase jsem na lavičce málem usnul. Takové to bylo poklidné a uspávací tempo.Zaznamenal jsem dvě šance domácích z protiútoků. My jsme zahrozili ze standartních situací. Vedoucí góĺ Loukova a náš srovnávací byly spravedlivým obrazem prvního poločasu.V druhé půli jsme byli častěji na míči, možná 75:25%. Tvořili jsme hru, ale neproměnili jsme dvě tutovky a logicky přišel trest. Z ojedinělého protiútoku jsme dostali gól a už jsme nenašli sílu na zvrat. Třetí branka domácích byla pouze vyústěním naší marné snahy o vyrovnání a maximální produktivity Loukova," posteskl si vedoucí mužstva Chvalčova Patrick Cassinelli.

Branky: 27. Novotný, 70. Buršík, 83. Kocián – 35. Trňák. Rozhodčí: Žigmund. Diváci: 150. Loukov: Švehlík – Kuběna, Spiegl, John, Šenovský, Žáček (68. Chaňo), Petřík, Buršík, Novotný, Kundera, Kocián. Chvalčov: Barot– T. Balvín, J. Balvín, Trňák, Kubaník, Valoušek, Talach, Zmeškal, Marek (75. Pecháček), Šico (87. Něstreljajev), Trnčák.

TĚŠNOVICE – ROŠTĚNÍ 10:0 (4:0)

„Po sérii prohraných zápasů jsme potřebovali konečně zabrat. Začátek zápasu byl z obou stran opatrný. V 10. minutě hosté zahrávali trestný kop a Zavadil v brance vyrazil míč ze šibenice. Poté jsme dali dva rychlé góly a soupeř už nekladl odpor. Hráli jsme s chutí, přidali další branky a snad jsme se dostali z psychické a herní krize. To se ale ukáže až v dalším zápase, protože soupeř dnes působil dost odevzdaně. Chci pochválit naše vedení a správce Horáka za výborně připravenou hrací plochu, na které bylo radost hrát," poděkoval asistent trenéra Těšnovic Josef Židlík.

Branky: 11., 54. a 68. Malát, 8. a 30. Majkrič, 24. Černý, 61. Mršťák, 69. Matuška, 75. Potočný, 80. Svačina. Rozhodčí: Caletka. Diváci: 120. Těšnovice: Zavadil – Šojdr, Potočný, Šafařík (71. Konečný), Černý (67. Dočkal), Matuška, Malát, Majkrič (62. Svačina), Novotný, Mršťák (71. Hrabal), Mrázek. Roštění: Man – Navrátil, Šilhár, Číhal, Vlkolenszki, Szeliga, Zakopal, Salajka, Hejníček, Procházka, Filandr.

MRLÍNEK – SKAŠTICE B 2:1 PP (1:0)

„Vyšel nám začátek zápasu a šli jsme do brzkého vedení. Pak nás hosté zatlačili na naši polovinu a bylo otázkou času, jak dlouho udržíme náskok. Nakonec se hostům přece jen podařilo vyrovnat. Závěr utkání byl zbytečně vyhrocený s červenou kartou na straně hostů. Přesilovku jsme nevyužili. Penalty proměnili všichni s přehledem, a když jednu penaltu chytil náš brankář, byly dva body doma," mnul si ruce vedoucí mužstva Mrlínku Martin Kaďůrek.

„Domácím se povedl úvod utkání, když opakovanou střelou šli již ve 4. minutě do vedení. Z územní převahy jsme vytěžili pouze několik standardních situací a rohů, které však gólem neskončili. Vyrovnání jsme se dočkali v 66. minutě, po dobře kopnutém trestném kopu Kvasničkou tečoval míč Navrátil," popsal asistent trenéra Skaštic B Vojtěch Menšík.

Branky: 4. Hradil – 66. Navrátil. ČK: 85. Sehnal (Skaštice B). Rozhodčí: Dundová. Diváci: 120. Mrlínek: Novák – R. Horák, Hradil, Žídek, Heryán, J. Horák, Josinek, Podzemný (90. Zapletal), Vlasák (84. Mikov), Vyoral, D. Horák (71. Kušík). Skaštice B: L. Vymětal – Kvasnička, Sedlák, Navrátil, Olbert (46. Brada), Ježák (84. Menšík), Frýdl, Rosecký, Janalík, Sehnal, Bubla.

KOMÁRNO – STŘÍLKY 3:1 (0:0)

„První poločas byl z hlediska náročného fotbalového fanouška neatraktivní. Oba týmy dobře bránily a šancí mnoho nebylo. My jsme měli snad pouze dva pokusy, hosté jeden. Naopak druhý poločas jsme začali aktivně a nastřelili břevno. Brankovou konstrukci nastřelili i hosté. Potom jsme měli dvě velké šance, ale skóre se měnilo až po hodině hry, když penaltu po ruce proměnil Klas. Druhý gól přidal Lukáš. Hosté snížili a drama trvalo až do konce, když pár minut před koncem po zbytečném faulu brankáře pečetil naši výhru z penalty Kunz. Důležitý zápas jsme zvládli, ovšem vyhráno zdaleka není, musíme poctivě makat až do konce soutěže," vyzval vedoucí mužstva Komárna Jaromír Gadas.

„Do Komárna jsme přijeli bez čtyř hráčů základní sestavy a na hře to bylo bohužel znát. Nejprve domácí po rychlém brejku nastřelili břevno naší branky. Poté Lukáš Machala hlavičkoval do břevna prázdné branky. Klíčový okamžik nastal v 60. minutě, kdy opět zaúřadoval rozhodčí Mucha a po poradě s domácím asistentem na pomezí daroval domácím penaltu za údajné hraní rukou. Začali jsme trochu riskovat a dostali jsme po brejku druhý gól. V 84. minutě jsme snížili Zabloudilem. Nechápu, proč tak klíčové boje o záchranu řídí naprosto nejslabší rozhodčí na okrese. Myslím, že mi dá za pravdu drtivá většina kolegů trenérů," konstatoval trenér Střílek Pavel Mikulčík.

Branky: 60. Klas, 76. Lukáš, 88. Kunz – 84. Zabloudil. Rozhodčí: Mucha. Diváci: 100. Komárno: Šindelek – M. Žejdlík, Kunz, Kubík (89. Nesvadba), J. Žejdlík, Klas (72. Koukal), Václavek (82. Orava), Orel (90. Ondroušek), Lukáš, Kulajta, Majkus. Střílky: Rotter – Kryštof, Posolda, Nezdařil, Jančík, Stuchlík, Jelínek, Zabloudil, Hlaváč, Vašák (46. Boucník), Machala (72. Kučírka).

POČENICE – BŘEST 1:0 PP

„V současné době je pro nás každé utkání existenční a jsem rád, že jsme s Břestem vydolovali alespoň dva body. Diváci neviděli příliš pohledných akcí. Náš celek nedokázal navázat na dobrý výkon z minulého týdne a zápasem se spíš protrápil. Hlavně ve druhé půli byli hosté lepší, individuálně rychlejší a měli více šancí. My jsme mohli skórovat pouze Tesařem a Cigánkem po standardních situacích. Naštěstí jsme díky jistému brankáři Tesákovi zvládli alespoň penaltový rozstřel," oddechl si předseda Počenic Josef Hrušák.

„Obě mužstva si plně uvědomovala důležitost zápasu, vzhledem k bodovému zisku, který může být v konečném zúčtování klíčový. Možná právě proto jsme sledovali velmi nervózní duel plný nepřesností. Hra byla hodně neurovnaná bez pěkných kombinačních akcí, a protože se obě strany soustředili hlavně na bezchybnou defenzivu, tak jsme dlouho neviděli žádnou stoprocentní šanci. V závěrečné čtvrthodině jsme se přece jen prosazovali více. Opticky jsme byli lepším týmem a při několika šancích jsme byli blíže ke vstřelení rozhodující branky. Ta bohužel nepřišla a zápas rozhodl až penaltový rozstřel, ve kterém byli úspěšnější domácí. Jsme hodně zklamaní. Byl to zápas,z kterého šlo vytěžit daleko víc, než jen jeden bod," posteskl si Lukáš Šoustek, vedoucí mužstva SK Břest.

Rozhodčí: Žigmund. Diváci: 100. Počenice: Tesák – Hrušák, V. Zbořil, Cigánek, J. Barnet, Niedermertl (74. Novák), Šimčík, Vlha (16. Juřena), M. Barnet, Štolfa, Tesař. Břest: Kožuch– Žigmund, Karamon, Horák, Bejdák, Látal, Buček, Šálek (66. Niščak), Krejčíř, Juračka (84. Pohořelský), Daněk.

Dohrávka 19. kola

CHVALČOV – KOMÁRNO 5:2 (2:1)

„Vítězná série pokračovala. V prvním poločas to ještě nebylo nic moc, za zmínku stojí břevno nastřelené Komárnem ve 25. minutě a velmi slušná šance Zmeškala ve 35. minutě. Pak samozřejmě tři góly. Ujali jsme se vedení, soupeř srovnal a těsně před půlkou jsme šli do kabin s náskokem 2:1.Druhá půle začala zostra. Komárno hned na začátku srovnalo, pak se náš kapitán „Feďa" trefil z přímého kopu, následně „Igi" Roman Zmeškal nasadil k nevídanému útoku skoro přes celé hřiště a krásně nahrál na 4:2. Vítězství pečetil opět aktivní Zmeškal. To už se ozvali věrní fanoušci s pokřikem „ještě dva". Nevím proč, ale od určitého stavu skóre chtějí sedm gólů. Jako by jim nestačilo vítězství 5:2.Výhra byla darována oslavencům Barymu a Vaňousovi, kteří se podíleli na jednoznačném vítězství a po zápase slavili krásných 40," prozradil Patrick Cassinelli, vedoucí mužstva Chvalčova.
Branky: 43. a 65. T. Balvín, 20. Marek, 49. Trňák, 80. Zmeškal – 36. Kubík, 47. Lukáš. Rozhodčí: Skyba. Diváci: 80. Chvalčov: Barot– T. Balvín, J. Balvín, Trňák, Kovařík, Valoušek, Vaculík (46. Talach), Zmeškal, Marek, Šico (73. Vaněk), Trnčák. Komárno: Šindelek – M. Žejdlík, Kunz, Kubík, J. Žejdlík, Klas, Zátopek, Václavek, Orel, Lukáš (74. Orava), Ondroušek.

Dohrávka 20. kola

LUBNÁ – STŘÍLKY 1:0 (0:0)

„Byl to zápas o šest bodů se sousedem v tabulce. Průběh odpovídal důležitosti utkání, nikdo nechtěl udělat chybu, bojovalo se tvrdě o každý míč. V první půli mnoho šancí k vidění nebylo. Do šaten nás mohl uklidnit Kovařík, který ale sám před gólmanem zaváhal. Druhá půle byla nervózní. Oba týmy shodně zahodili 100% šanci. Kýžený gól nakonec vstřelil náš kapitán Skácel, střelou po zemi k tyči. Oslavili jsme tak se spokojenými fanoušky ubojované, ale velmi důležité vítězství," přiznal asistent trenéra Lubné Jiří Jirásek.

„V páteční dohrávce v Lubné jsme si vytvořili poměrně málo šancí, a proto jsme nedokázali dát branku. Domácí dali gól v 70. minutě po chybě jinak dobře hrajícího Vybírala. Nutno dodat, že Lubná předvedla kvalitní výkon a o tu jednu branku byla lepší," sportovně uznal trenér Střílek Pavel Mikulčík.
Branka: 70. Skácel. Rozhodčí: Caletka. Diváci: 70. Lubná: Marák– Moravčík, I. Havlík, R. Havlík, Kašík, Kulcsár, Scholz, Skácel (89. Valach), Železník, Kovařík (64. Bačinský), Rybenský (84. Dubina). Střílky: Rotter – Kryštof, Posolda, Nezdařil, Hubr, Jančík, Stuchlík, Hanák (24. Machala), Jelínek, Vybíral, Zabloudil (84. Hlaváč).

1. Slavkov p. H. 22 17 1 1 3 79:20 54
2. Zdounky 22 17 1 0 4 58:23 53
3. Těšnovice 22 12 1 3 6 63:41 41
4. Skaštice B 22 11 1 2 8 48:37 37
5. Chvalčov 22 10 2 0 10 44:53 34
6. Lubná 22 8 2 3 9 45:38 31
7. Holešov B 22 9 2 0 11 45:47 31
8. Mrlínek 22 8 2 2 10 38:39 30
9. Loukov 22 7 3 3 9 38:52 30
10. Roštění 22 8 2 1 11 53:66 29
11. Komárno 22 6 3 2 11 38:55 26
12. Střílky 22 7 1 1 13 37:58 24
13. Počenice 22 5 2 3 12 31:55 22
14. Břest 22 4 2 4 12 30:63 20

ZPRAVODAJOVÉ DENÍKU